JUTRI
21°C
16°C
SRE.
21°C
13°C
Oceni objavo

Poletni planinski tabor mladih planincev

Mladi planinci iz Planinsko društvo Jesenice smo začetek avgusta 5 dni preživeli na poletnem planinskem taboru. Letos smo raziskovali bohinjsko-tolminske kraje, zato smo tabor poimenovali »od Savice do Soče«. Prvi dan smo štartali od Koče pri Savici in se preko 48 serpentin povzpeli do Doma na Komni. Ker je bilo hoje navkreber očitno še premalo, smo popoldansko uro in pol brez dežja izkoristili še za pohod ob do planine Govnjač.

Naslednje jutro smo polni energije zakorakali na pot proti Konjskemu sedlu in nadaljevali do planine Zadnji Vogel. Po dobrih 7 urah hoje smo končno zagledali našo kočo, kjer nam je Švarci najprej skuhal odlično večerjo, kasneje pa smo zakurili še ogenj in prijetno utrujeni odšli spat. Petek je bil dan za počitek, cel dan smo preživeli ob koči, kartali, imeli delavnico prve pomoči, po kosilu pa smo šli še na orientacijski pohod.
V resnici veliko počivali nismo, ponovili pa smo vsaj družabni večer ob ognju. V soboto smo pospravili kočo in zopet na rame zavihteli nahrbtnike . Ubrali smo pot proti Voglu, katerega vrh smo dosegli po slabih 2 urah hoje. Na vrhu smo pomalicali in se spustili na primorsko stran grebena proti Koča na planini Razor. Tam smo se po kartanju, večerji in nekaj rundah skrivalnic kar hitro pospravili v zgornje nadstropje, vsak v svojo spalko.

1/21





















Po obilnem zajtrku nas je čakal zadnji pohod, spust do Tolmina. Mimo Tolminskih korit, ki so najnižja točka Triglavskega narodnega parka, smo zapustili prijetno hladne višave in kar dobro začutili primorske temperature. V Tolminu smo se soglasno odločili, da za 10 minut dodatne hoje še stisnemo zobe in se zasluženo ohladimo pri sotočju Tolminke in Soče.

Za konec smo si privoščili še sladoled, nato pa smo se z avtobusom in vlakom vrnili nazaj na Jesenice.


(vir: Facebook - Mladinski odsek planinskega društva Jesenice)

Oglejte si tudi