Logo MojaObčina.si

Jesenice

JUTRI
15°C
4°C
SRE.
16°C
2°C
10236

V Javorniškem Rovtu se začenjata ureditev parkirišča in avtobusnega postajališča

V teh dneh se v sklopu projekta Počakaj na bus začenjata ureditev obstoječega parkirišča pri Domu Pristava ter ureditev enega avtobusnega postajališča, ki vodi proti Domu Pristava.

Tudi v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami bodo v teh dneh zabrneli gradbeni stroji. Občina Jesenice bo namreč v sklopu projekta Počakaj na bus uredila obstoječe parkirišče pri Domu Pristava ter eno avtobusno postajališče v Javorniškem Rovtu, ki vodi proti Domu Pristava. Finančna vrednost projekta znaša 81.850 € z vključenim DDV, od tega je Občina Jesenice upravičena do sofinanciranja s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini do 50.513,72 €.

»Glavni cilj projekta je obnova parkirišča pod Domom Pristava, za obiskovalce tega doma in tudi za obiskovalce bližnjega Kurirskega doma, ki ga je občina že obnovila. Pridobili bomo približno 35 urejenih parkirnih mest, poleg tega pa v sklop projekta spada ureditev avtobusnega postajališča. Urejeno parkirišče predstavlja vstopno točko v območje Javorniškega Rovta za pohodnike, kolesarje in druge obiskovalce, obenem pa bomo z ureditvijo parkirišča in postajališča omejili obremenjevanje širšega območja z motornim prometom ter pospešili uporabo javnega prevoza v smislu trajnostne mobilnosti«, je namen projekta pojasnil župan Blaž Račič. Dela, ki jih bo izvedla Gorenjska gradbena družba d.d., bodo dokončana v roku dveh mesecev.

Projekt Počakaj na bus je sicer skupni projekt šestih občin (poleg Jesenic še Bleda, Nakla, Radovljice, Tržiča in Mestne občine Kranj), ki ga za občine vodi LAS Gorenjska košarica oziroma vodilni partner BSC Kranj. Namen projekta je vzpostavitev mreže 26 kvalitetnih avtobusnih postajališč (z 1 parkiriščem) v šestih občinah, vzpodbuditi prebivalstvo in deležnike k uporabi trajnostnega transporta in z razvojem trajnostne mobilnosti zagotoviti večjo uporabo javnega prevoza. Projekt delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi