Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
ČET.
18°C
12°C
Oceni objavo

Jeseniški strelci odlični na državnem prvenstvu, osvojili tudi naslov prvaka

ODLIČNE UVRSTITVE NAŠIH STRELCEV NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

Za nami je 32. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem. Za večino strelcev, predvsem mladih, pa je to najpomembnejša tekma v letu. SD Triglav Javornik - Koroška Bela je zastopalo deset strelk in strelcev v različnih kategorijah.

Sobota je bila namenjena za člane in mladince.

Najprej sta nastopila naša mladinca in poskrbela za sanjski uvod. Ernest Eman Babača je premagal vso konkurenco in si ob osvojitvi zlate medalje za leto 2023 prislužil naslov državnega prvaka. Za piko na i je poskrbel Anton Korbar, ki je osvojil srebrno medaljo in naslov državnega podprvaka.

Nato so se pomerili strelci v članski kategoriji. Tudi v tej kategoriji smo upravičeno pričakovali medaljo Odlično streljanje Presterel Anžeta v kvalifikacijah se ni nadaljevalo v finalu, tako da je Anže na koncu pristal na šestem mestu.

Nedelja je bila rezervirana za naše mlade strelce.

V najmlajši kategoriji - mlajši dečki so prvič v karieri nastopili Aleks Popovič, Alex Jelenič in Pašič Shamil. Pri njihovem nastopu se je poznala neizkušenost. Vendar so kljub vsemu ekipno dosegli rezultat, ki jim je prinesel ekipni naslov državnih podprvakov, pokal in srebrno medaljo.

Med posamezniki je Aleks Popovič Krupenko osvojil nehvaležno četrto mesto, Alex Jelenič je bil štirinajsti, Shamil Pašič pa devetnajsti.

V kategoriji mlajših deklic je prvič v karieri nastopila Lerina Despotovič, ki je na koncu osvojila peto mesto.

V kategoriji starejših dečkov smo imeli še eno močno orožje. Edbin Babača je na podlagi dobrih rezultatov v državni ligi, predvsem pa na treningih, upravičeno pričakoval medaljo. Breme favorita je kot kaže opravilo svoje, tako da je Edbin ostal tik pod stopničkami in (za njega) s skromnejšim rezultatom osvojil četrto mesto.

V kategoriji starejših deklic je nastopila Madalina Filimon in si priborila enajsto mesto.

Za konec smo v kategoriji kadetov v boj poslali še Luna Regeisa. Lun je na tej tekmi izkoristil dober občutek in si na koncu priboril tretje mesto in bronasto medaljo.

Za vse osvojene medalje in pokal ter ostale odlične uvrstitve četitamo vsem našim strelcem!


(vir: zsport-jesenice.si)

Oglejte si tudi