JUTRI
20°C
13°C
SRE.
20°C
12°C
Oceni objavo

Z gregorčki ponovno pozdravili pomlad

Zdi se, da nam je sv. Gregor ponovno prinesel luč in pa pomlad. Na predvečer svetnikovega praznika je bilo v Muzeju krščanstva na Slovenskem še posebej živahno, in pa seveda delavno in ustvarjalno. Številne družine iz Stične, Ivančne Gorice, Šentvida pri Stični, Višnje Gore ipd. so prišle izdelat svojega gregorčka in se podružit. Izdelava ladjice ni bila ravno mačji kašelj, zato je bilo lepo videti bratce in sestrice ter otroke in starše združene v timskem delu.


Kot rezultat so nastali čudoviti, res unikatni gregorčki, ki smo jih nato - dežju navkljub - spustili v vodo. Na skupnem sprehodu od muzeja do izhodiščne točke spusta ob potoku smo si svetili z lanternami. Pridružile so se tudi družine, ki so gregorčke že prej izdelale doma.

Muzejski reditelji, gasilec iz Gasilskega centra PGD Stična in reševalec iz vode so poskrbeli ne le za varnost ampak tudi za čisto okolje. Otroci so svoje gregorčke spustili po potoku tudi po večkrat, a smo jih vse uspešno polovili iz vode. Večina otrok jih je vzela s seboj domov, da jih bo do prihodnjega leta še izboljšala.

1/4

Barvanje hiške za na gregorčka (foto: MKS).

Gregorček s hiško (foto: MKS).

Starši in otroci pri izdelavi splava (foto: MKS).

Na sprehodu od muzeja do potoka smo si svetili z lanternami (foto: MKS).

Veseli vas bomo tudi na drugih naših dogodkih. Spremljajte našo spletno stran ali pa naše objave dogodkov na družbenih omrežjih.

Oglejte si tudi