Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Vabljeni na zaključno konferenco projekta MINE TOUR

Projekt Mine Tour se bliža koncu. Na dan zemlje, 22. aprila 2021 se v turistične namene odpira Glavni rov rudnika Sitarjevec. Občina Litija bo na ta dan, skupaj s partnerji projekta Mine Tour, gostila virtualno zaključno konferenco projekta Mine Tour. 

Za udeležbo na dogodku se zbirajo prijave na povezavi: https://forms.gle/1R5k5CT8G1fNEt497 

Rudnik Sitarjevec, v osrčju Litije, sodi med večja in zelo bogata rudna nahajališča v Sloveniji. V njem so kopali svinčevo in živosrebrno rudo, nekaj pa tudi cinkove, bakrove, železove in baritne rude. Bogat pa je tudi z minerali, saj so v njem našli več kot 60 vrst mineralov. Partnerji projekta Mine Tour bodo na zaključno konferenci predstavili dosežke triletnega dela. Spoznali boste nov turistični produkt MINE TOUR, ki povezuje dve mesti z rudarsko preteklostjo, Litijo in hrvaški Labin.

Rudnik Sitarjevec bo za obiskovalce odprt, ko bodo to dopuščali veljavni ukrepi za omejevanje širjenja Covid-19. Z udeležbo na zaključni konferenci pa si boste dele rudnika Sitarjevec, ki so bili do sedaj za obiskovalce nedostopni - Glavni rov in čudovite limonitne kapnike, ki se skrivajo v njem lahko ogledali že prej!

Za več informacij in rezervacijo termina obiska se obrnite na TIC Litija 

Telefon: 070 700 484

E-pošta: info@visitlitija.si

Oglejte si tudi