Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

19 pohodnikov zdržalo tridnevni pohod po Občini Ivančna Gorica

Minuli konec  tedna  so  pohodniki s 3-dnevnim  pohodom krstno  prepešačili  115 kilometrov dolgo Krožno pešpot  Prijetno domače, ki teče po vseh krajevnih skupnostih Občine Ivančna Gorica.  Utrinke s pohoda je dnevno  spremljala tipkovnica  in fotoaparat  fantov  z občinskega portala.  Mi na kratko povzemamo dogodivščino, o kateri lahko več preberete na  http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=1033  in si ogledate na FB.

 

V petek, 4. oktobra se je ob  7. uri zjutraj izpred občinske stavbe v Ivančni Gorici podalo na pot preko 50 pohodnikov z županom  Občine Ivančna Gorica, Dušanom Strnadom, v svoji sredi.  Napotili so se proti Stični do info točke, potem pa v hrib do Gradišča nad Stično, do Izletniške kmetije Okorn na Pristavi, pred  vzponom na najvišjo točko v občini, na Obolno (776 metrov), so se spustili do turistično informativne točke v Metnaju, potem pa do Janežičevih na Poljanah pri Stični. Z Obolnega jih je pot vodila do  Vrha  nad Višnjo Goro, v Višnjo Goro, od tam  na Polževo  in do zadnje info točke tega dne - na Muljavo, kamor je prišlo vztrajnih 38 pohodnikov.


Drugi dan zjutraj  je 39 pohodnikov začelo  tam, kjer so prejšnji dan končali, na Muljavi. Pot po Suhi krajini jih je vodila do  izvira Krke pri Gradičku, info pisarne na Krki in od tam  navkreber na Korinjski hrib, do Kala in spust v enega najlepših slovenskih vaških jeder , v Ambrus.  Nadaljevali so skozi Brezovi Dol  do Kamnega Vrha, nato navzdol,  mimo gostišča Na Pajčni do Valične vasi . Drugi dan pohoda so zaključili  v Zagradcu, od koder  se je v nedeljo zjutraj  okoli 30 pohodnikov podalo  na Kitni Vrh, od tam do Lučarjevega Kala, Doba pri Šentvidu ter preko Radohove vasi do info točke v dolini  reke Temenice. Po vinogradih na  Debelem hribu so jih pričakali v Sobračah, sledila je Čagoška gora, Velike Češnjice, Šentvid pri Stični  in zaključek  Otvoritvenega pohoda  Prijetno domače na Gradišču nad Stično.  19 pohodnikov je vztrajalo od začetka do konca in prehodilo vseh 12 info točk. 

 

Vir: http://www.ivancna-gorica.si

Foto: http://www.ivancna-gorica.si /Gašper Stopar, Matej Šteh

Oglejte si tudi