Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Ultrakolesarsko turo Cvičkov brevet uspešno zaključilo 20 kolesarjev

Zavod Prijetno domače in Randonneurs Slovenija sta v soboto, 4. aprila 2015, uspešno organizirala ultra kolesarsko turo poimenovano CVIČKOV BREVET, ki se ga je udeležilo trinajst kolesarjev. Zaradi slabega vremena se je sedem prijavljenih kolesarjev s to zahtevno kolesarsko preizkušnjo spopadlo na Velikonočni ponedeljek.


Kolesarska tura se je ob 8. uri zjutraj začela v Ivančni Gorici na ploščadi pred banko, kjer so se kolesarji lahko okrepčali, napolnili bidone, poravnali startnino in se še enkrat seznanili o posebnostih tokratne trase. Naj spomnimo, da je brevet ali »randonnée« kolesarska vožnja na daljše razdalje, od 200 pa vse do 1400 km. Kolesarji na začetku poti dobijo kartonček s katerim nabirajo žige na kontrolnih točkah ob poti. Brevet je časovno omejen, vendar omogoča udobno vožnjo in vsakršno tekmovanje ali doseganje dirkaških hitrosti ni v domeni tovrstne kolesarske ture. Bistvena sta vzdržljivost, samozadostnost in iznajdljivost posameznega kolesarja, ki se mora znati spopadati z različnimi vremenskimi razmerami, dnevno in nočno vožnjo ter tudi morebitnimi popravili kolesa in opreme, predvsem na daljših brevetih.


Cvičkov brevet je potekal na trasi Ivančna Gorica – Žužemberk – Novo mesto – Šentjernej – Škocjan – Veliki Trn – Sevnica – Mokronog – Mirna – Gabrovka – Čatež – Ivančna Gorica, v dolžini 201 km. Kolesarji so imeli na voljo 13,34 ure za celotno pot, najhitrejši pa so z njo opravili v nekaj več kot sedmih urah in pol. Kolesarji so pot torej začeli in zaključili v destinaciji Prijetno domače, zato se spodobi, da je bilo za njih tudi poskrbljeno v skladu z našimi standardi. Na startu so jim bili na voljo sladki prigrizki Slaščičarstva Kovačič in Pekarne Mišmaš, po koncu kolesarjenja so se osvežili v prostorih fitness centra VIP. Za njihove želodčke so na cilju izdatno poskrbeli v Gostilni pri Frenku.


Po končanem brevetu so kolesarji, vidno zadovoljni s ponudbo, prijaznostjo in odlično traso, ki jo je začrtal domačin Slavko Bučar, že kovali načrte za prihodnje leto, ko se bo Cvičkovega breveta v deželi Prijetno domače gotovo udeležilo še večje število dolgoprogašev.


Vir: http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4815


Foto: Bojan Kodrič

Oglejte si tudi