Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Tek po Lavričevi poti dobro obiskan

Planinsko društvo Šentvid pri Stični je v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica minulo nedeljo priredila že 16. tek po Lavričevi poti, ki je izletniško točko Gradišče nad Stično tokrat presenetil s toplim in sončnim vremenom. Tek že več let poteka v okviru akcije Slovenija teče – olimpijski teki 2014 in v okviru Teki Dolenjske 2014 za Pokal Dolenjskega lista. 


Teka se je letos udeležilo skoraj 150 udeležencev, ki so se pomerili na 330 m, 660 m, 990 m, 3 km in 10 km dolgi progi. Na zahtevni 10-kilometrski progi se je teka udeležilo 107 tekačev, izmed katerih je prepričljivo slavil Višnjan Toni Habjan (AD Hitrost), s časom 38:50 min. Za njim sta pritekla Matej Uhan (DTP Trebnje) in klubski kolega Bojan Vidmar. V ženski kategoriji je ponovno zmagalaNovomeščanka Marjeta Stržinar s časom natanko 50:00 min, druga je bila Tina Leščanec iz Metlike, tretja pa Marjeta Plahuta iz Atletskega kluba Radeče. 


Rekreativci so se pomerili tudi na krajši, 3 km dolgi progi, otroci pa so tekli na krajših razdaljah do enega kilometra. Na svoj račun so prišli tudi pohodniki, ki so se sprehodili okoli Gradišča, od koder se je razprostiral prekrasen razgled na nižje ležeče kraje v naši občini. 

Na zaključku je vse prisotne pozdravil tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je najboljšim tekačem podelil pokale, medalje in spominska darila. Ob koncu je Strnad vse udeležence povabil, da se morda za trening preizkusijo tudi malo daljši trasi okrog občine Ivančna Gorica in sicer po Krožni poti Prijetno domače, ki je dolga približno 115 kilometrov. 


Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4559

Oglejte si tudi