Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Rokometni klub Sviš zmagovalec turnirja "Erima cup 2017"

Predzadnjo soboto v mesecu avgustu je v Ivančni Gorici potekal Erima turnir, kjer so vse štiri udeležene ekipe nastopile v Erima dresih. Poleg domače ekipe so nastopile še ekipe RK Slovenj Gradec 2011, ŠD Škofljica Pekarna Pečjak ter MRD Dobova. Slednja je bila tudi edina prvoligaška ekipa, zato ji je pripadala rahla vloga favorita.

Žreb je določil, da sta moči v prvem polfinalu merila, še lanskoletna nasprotnika v 1.NLB ligi,  MRD Dobova in RK Slovenj Gradec 2011. Slednji so sicer tekmo odprli s hitrim vodstvom 0:1, a so Dobovčani povedli in prednost do polčasa samo še stopnjevali. Tako sta ekipi na odmor odšli z rezultatom 16:10 v korist Dobove. Varovanci trenerja Sandija Markla so v drugem polčasu prednost povečevali in dvoboj dobili s štirinajstimi zadetki prednosti (32:18) ter se tako kot prvi uvrstili v finale turnirja. 

V drugem polfinalu pa je bil čas za domačo ekipo Sviša, ki se je pomerila proti Škofljici. Tokrat so gledalci v dvorani videli precej bolj izenačen dvoboj, z začetno prednostjo domačih, a so jih igralci Škofljice še pred koncem polčasa ujeli. Kljub temu, da so celo povedli za zadetek, je ekipa Sviša prvi polčas dobila s plus 2 (13:11). Precej podoben razplet je bil tudi v drugem polčasu, ponovno boljša igra domačih in nato preobrat gostujoče ekipe. A domači, željni igranja v finalu turnirja, se niso dali in dvoboj dobili z rezultatom 24:20. 

Na prvem Erima turnirju sta tako sledili še finalni tekmi, in sicer najprej dvoboj za tretje mesto med ekipama Škofljice in Slovenj Gradca. Rahlo vodstvo igralcev Škofljice je trajalo le do 16. minute, ko so varovanci Uroša Šerbca, sicer pomočnika selektorja Slovenske rokometne reprezentance, izenačili na 7:7. Nato je sledil napad koroških rokometašev, ki so z delnim izidom 8:3 dobili polčas z rezultatom 15:10. Žal so nato v drugem polčasu povsem popustili, dosegli samo šest zadetkov, medtem ko jih je Škofljica dosegla 11 (končen rezultat (21:21). Ekipi sta tako skupaj osvojili tretje mesto. 

Za konec turnirja, lahko bi rekli "za piko na i" odličnega turnirja, pa je gledalce čakal derbi turnirja - finalna tekma med domačo ekipo Sviša in Dobove, saj so gledalci lahko videli zanimivo in izenačeno tekmo. Najprej boljši začetek Dobove, a nato "streznitev" domače ekipe in tako v 15. minuti prvo vodstvo varovancev trenerja Obajdina. Le-ti so vodili vse do 41. minute, ko so igralci Dobove ponovno izenačili. Sledila je napeta končnica, ki se je končala z neodločenim rezultatom (24:24). Sledilo je izvajanje sedemmetrovk in kot vedno pri tem, so bili tudi tokrat napeti trenutki. Domačini so imeli razpoloženega vratarja Domna Škorca, ki je bil med zaslužnejšimi za zmago domačih. Končen rezultat tekme je bil tako 27:26 v korist domače ekipe. 

RK Sviš Ivančna Gorica je tako osvojil prvi Erima turnir, izbrani pa so bili tudi najboljši posamezniki, ki so prejeli Erima nagrade podjetja ELEVEN SPORT iz Ljubljane - zastopnika za Erima opremo v Sloveniji. 

Dva naziva sta šla v vrste Dobove - Jure Blaževič je bil izbran za naj vratarja ter Dorian Markušič za naj strelca - medtem ko je naziv MVP (naj igralec) prejel Luka Zafran, igralec RK Sviš Ivančna Gorica.

Po koncu turnirja je misli strnil tudi kapetan domače ekipe Simon Stopar"Po mojem mnenju je bil turnir dobro organiziran, kjer smo videli kar nekaj kakovostnega rokometa, kljub temu, da smo ekipe še skoraj na začetku priprav ter zato še ni bilo veliko poudarka na žogi in so noge še težke. Seveda smo po osvojitvi turnirja zadovoljni, sploh ker smo turnir osvojili pred polno dvorano in proti prvoligaški ekipi Dobove. Zmaga na turnirju je za našo ekipo dobra spodbuda za nadaljno trdo delo na treningih. Samo tako pa lahko pridemo do ciljev, ki smo si jih zadali pred sezono."

 

ERIMA CUP 2017, IVANČNA GORICA, 19. AVGUST 2017

Polfinale 1
MRD Dobova : RK Slovenj Gradec 2011 32:18 (16:10)
Markušič, Zavodnik in Seferovič po 5, Kučič in Hotko po 3, Jazbec, Krnc, Rantah in Mustapič po 2, Rožman, Somjver in Baznik po 1; Poklič 4, Gorenjak in Podstenšek po 3; Grobelnik in Pajt po 2, Orter, Kresnik, Drobež in Yankovsskyy po 1 

Polfinale 2
RK Sviš Ivančna Gorica : ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 24:20 (13:11)
Zafran 5, Mati. Košir 4, S. Stopar 3, Tekavec, Hrovat, Zlatnar in Corel po 2, Knez, Krabonja, Pirnat in Matej Košir po 1; M. Pangerc 4, Nered 3, Žnidaršič, Regner, Lešek, Grojzdek, Demšar in Dobovičnik po 2, Podmenik 1

 

Tekma za tretje mesto
ŠD Škofljica Pekarna Pečjak : RK Slovenj Gradec 2011 21:21 (15:10)
Žnidaršič 6, Nered 4, Lešek 3, A. Pangerc in Grojzdek po 2, Demšar, Regner, Dobovičnik in Krese po 1; Drobež 6, Yankovsskyy 4, Poklič in Pajt po 3, Bulovič 2, Gorenjak, Tomič in Podstenšek po 1

Finale
RK Sviš Ivančna Gorica : MRD Dobova 27:26* 24:24 (15:11)
S. Stopar 7, Matic Košir 5, Matej Košir 4, Zafran in Hrovat po 3, Pirnat 2, Knez, Krabonja in Kutnar po 1; Markušič 7, Zavodnik 6, Jazbec, Hotko in Smojver po 3, Kučič, Seferovič, Miklavič in Rantah po 1

*Po streljanju sedemmetrovk.

Končni vrstni red:
1. RK Sviš Ivančna Gorica
2. MRD Dobova
3. ŠD Školljica Pekarna Pečjak
  . RK Slovenj Gradec 2011

Najboljši posamezniki turnirja:
Naj vratar: Jure Blaževič (MRD Dobova)
Naj strelec: Dorian Markušič (MRD Dobova) - 12 zadetkov
Naj igralec: (MVP): Luka Zafan (RK Sviš Ivančna Gorica)

Foto: RK Sviš Ivančna Gorica

Oglejte si tudi