Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Robert Kranjec v Ivančni Gorici

Včeraj je Športni studio VIP v Ivančni Gorici obiskal nekdanji svetovni prvak v smučarskih poletih »leteči« Robert Kranjec. Namen obiska ni bil samo ogled novih fitnes prostorov, ampak je Kranjec v njem opravil tudi t.i. suhi trening. Pripravlja se na zaključek letošnje sezone in polete v Planici, kjer upamo, da bomo lahko spet videli dobrega letečega Kranjca. Ob tej priložnosti je nekdanjega svetovnega prvaka pozdravil tudi podžupan Tomaž Smole. 


Robert Kranjec je že pred leti prihajal v Ivančno Gorico, kjer je opravljal treninge v vetrovniku pri podjetju Akrapovič. Ker v letošnji sezoni nekako ni več našel pravih občutkov, kar se je poznalo tudi pri njegovih rezultatih v svetovnem pokalu, se je porodila ideja, da bi naredili tudi analizo njegove pozicije pri odskoku. Tako sta včeraj kondicijski trener Miran Irenej, skupaj z Juretom Mehletom zasnovala trening, kjer je Robi aktiviral vse potrebne mišice za prenos sile iz nog preko medenice in hrbtenice v fazo leta, za kar je potrebna izjemna natančnost in usmerjenost pri treningu. 


Kot zanimivost povejmo, da je sicer v Ivančni Gorici že ustanovljen skakalni klub, ob koncu junija pa se načrtuje tudi uradna predstavitev. Predstavnika kluba sta ravno včerajšnja trenerja Robija Kranjca, Miran Irenej in Jure Mehle. V skakalnem klubu so si zastavili cilj, da ponudijo otrokom in mladim v občini Ivančna Gorica možnost, da se lotijo tudi tega športa. Med člani bosta za klub skakala tudi Jaka Rus in nekdanji mladinski državni prvak Tomaž Verbajs. Prav slednji je včeraj s Kranjcem opravil trening v Studiu VIP. Kot je dodal Irenej, se bo ekipi v Ivančni Gorici pridružilo še kakšno bolj znano ime v smučarskih skokih, a zaenkrat se pustimo presenetiti, kdo vse bi to lahko bil. »Vsekakor moramo poskrbeti predvsem za kvalitetno delovanje kluba in ob tem ne pozabiti tudi na finančno plat, kjer nam bodo vsa sponzorska sredstva zelo v pomoč pri realizaciji načrtov«, je še dodal Irenej. 


Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4768

Oglejte si tudi