Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Nekateri so zdržali vse 3 dni na Krožni pešpoti

Drugi množični pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače je potekal minuli konec tedna, od petka 9. maja, do nedelje 11. maja. V vseh treh dneh se je pohoda udeležilo več kot 180 pohodnikov. Dnevno se je pohoda udeležilo od 50 do 70 pohodnikov. Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajstih info točk na Krožni pešpoti Prijetno domače pa je uspelo v treh dneh obiskati 34 udeležencem, lani je bilo takih 19, med njimi tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je tudi pobudnik krožne poti po občini. 


Navigacijske naprave so pokazale, da so pohodniki v 35 urah in 30 minutah ter po približno 3100 višinskih metrov vzponov, prehodili 110 km poti. Ob zaključku pohoda na Gradišču nad Stično, je župan Dušan Strnad vse pohodnike nagovoril ter jim čestital za prehojeno pot. Najbolj vztrajnim 34 pohodnikom, pa se je zahvalil s priznanjem in priložnostnim darilom, za uspešno prehojeno pot in obisk 12-ih info točk na krožni pešpoti. 

In kdo so bili najbolj vztrajni pohodniki na 2. pohodu po Krožni pešpoti Prijetno domače? To so: Marija in Jože Zajc, Rado in Jožica Kralj, Marija in Janez Čebular, Majda in Polde Sadar, Slavka in Anton Fortuna, Ana in Anton Prosen, Stanka in Tone Pungerčar, Stana in Janez Mežan, Stane Erjavc, Irma Sterle Erjavc, Miran Slana, Jože Mestnik, Andrej Hernec, Alojz Šinkovec, Janez Golf, Uroš Šeme, Samo Butkovič, Sonja Kastelic, Janko Zadel, Marjan Mlakar, Janez Perovšek, Jože Gregorič, Anton Vencelj, Anton Košiček, Franc Kalar in Miha Genorio. 
Pohodniki so bili na številnih postojankah, kmetijah, izletniških turizmih, gostinskih lokalih, razglednih točkah, vinskih goricah, zaselkih izredno lepo sprejeti in pogoščeni, še posebej pa so bili veseli gostoljubja domačinov. 

Naj omenimo, da Krožno pot Prijetno domače sestavlja 12 info točk v dvanajstih krajevnih skupnostih. Obiskovalci jo lahko obiščejo peš, s kolesom ali pa jo enostavno prevozijo z avtomobilom. Na pot se lahko podajo pri katerikoli info točki in ker je krožna, je obisk možen v obe smeri. Poleg ogleda različnih kulturnih in naravnih znamenitosti omogoča tudi aktiven oddih, stik z neokrnjeno naravo in okus domačih kulinaričnih dobrot. Vsak obiskovalec, ki obišče vseh dvanajst krajevnih središč oz. info točk in pri tem zbere dvanajst žigov, je na sedežu Občine Ivančna Gorica tudi nagrajen s praktično nagrado.

 

Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4443

Oglejte si tudi