Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat na novi šoli in vrtcu v Zagradcu

V soboto je občina Ivančna Gorica v Zagradcu pripravila dan odprtih vrat nove Podružnične šole in vrtca Zagradec, kjer poteka zaključna faza izgradnje. Številnim staršem otrok, krajanom krajevnih skupnosti Zagradec, Krka in Ambrus ter občanom se je še z notranje strani pokazala težko pričakovano pridobitev kraja, v kateri bodo otroci od 1. septembra dalje pridobivali novo znanje.


Želja Občine Ivančna Gorica je bila, da se širša javnost še pred dokončanjem gradnje seznani z dosedanjim potekom del in si vsi zainteresirani ogledajo prostore bodoče šole, vrtca in športne dvorane. Prizadevni gradbinci (izvajalci podjetja GPI Tehnike iz Novega mesta) so v sodelovanju z zaposlenimi iz občinske uprave, za ta namen pripravili možnost varnega in vodenega ogleda gradbišča. 


Po prvih informacijah je zagraška pridobitev obiskovalce navdušila s svojo prostornostjo v vseh etažah in veliko svetlobe v prostorih. Posebej so bili navdušeni nad dobro izvedbo in funkcionalnostjo prostorov in detajlov. Poleg ogleda so pridobili tudi informacije o možnostih morebitnih popoldanskih dejavnostih, ki se bodo lahko izvajale v prostorih športne dvorane, zunanjem športnem igrišču, knjižnici in multimedijski učilnici. 
Dobrodošlico je obiskovalcem zaželel tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je vsem bodočim učencem, učiteljem in njihovim staršem zaželel prijetno počutje v novih prostorih. Otvoritev nove šole in vrtca bo 5. junija 2015 ob 17. uri. 

 

Tekst in foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi