Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
24°C
14°C
JUTRI
20°C
12°C

PGD METNAJ-KASTELEC VIKTOR

V petek 14, februarja nas je zapustil dolgoletni član KASTELEC VIKTOR. Viktor je v gasilske vrste PGD Metnaj vstopil kot 16 letni fantič, pisalo se je leto 1956. V društvu je imel več zadolžitev. Poleg tega, da sta z ženo Rozi bila dolga leta oskrbnika doma, je zadnja dolžnost Viktorja bila, predsednik častnega razsodišča. Svojo funkcijo je častno opravljal kot pošten in pravičen razsodnik. Vedno je bil v domu, če se je kaj dogajalo. V času gradnje igrišča in dozidave nove garaže je bil vsak dan navzoč. Spremljal je napredovanje društva z velikim ponosom.

Bil je ponosen na izdajo prvega biltena v zgodovini društva in nadvse bil ponosen na značko, katero smo izdali ob 90 letnici društva. V izdaji biltena je prispeval veliko koristnih informacij. Za svoje dolgoletno delo v društvu je bil večkrat odlikovan. Dobil je več društvenih, občinskih in republiških odlikovanj. Bil je tudi nosilec značke gasilskega veterana.

Viktorja bomo v društvu ohranili v lepem spominu. Od  Viktorja smo se poslovili v nedeljo 16. februar na pokopališču Stična.

                                                               Z gasilskim pozdravom 

                                                                      NA POMOČ

 

predsednik PGD Metnaj

gasilec 1. stopnje

Miroslav Tul

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi