Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Izrezovanje buč v Mestnem koplaiišču Višnja Gora

Noč čarovnic - novodobno, uvoženo praznovanje se je počasi prijelo tudi pri nas. Veselje nad izrezanimi bučami, ki v soju svetlobe mečejo zanimive, grozljive sence, imajo še posebej otroci, ki jih vabijo v četrtek, 31. oktobra 2013 od 9. do 12. ure na ustvarjalno delavnico izrezovanja buč v Mestno kopališče Višnja Gora. Na delavnico naj s seboj prinesejo buče, za ostalo pa bodo poskrbeli tam. Medtem ko bodo otroci ustvarjali, prisotnost staršev ni potrebna.

Za praznik čarovnic so na Mestnem kopališču Višnja Gora pripravili posebno akcijsko ponudbo za starše, ki bodo čakali otroke  Good Morning Halloween (kava+cedevita+rogljiček le za 2 evra, kakav ali čaj po 1 evro). 

 

"Noč čarovnic z našimi tradicijami nima nobene zveze. Izvira iz starih keltskih tradicij, potem pa je prišla z naseljenci v Ameriko, tam dobila marketinško vsebino in se v takšni obliki vrnila v Evropo," pojasnjuje etnolog Janez Bogataj. 


V Wikipediji pa piše: Noč čarovnic (znana tudi po angleškem izrazu Halloween) je praznik, ki ga predvsem v Zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november.V resnici predstavlja okrajšavo za »All Hallow's Eve oziroma Hallow Eve (Večer vseh svetih oziroma Večer pred vsemi svetimi).

Oglejte si tudi