Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Praznične dni smo obeležili tudi na tržnici v Ivančni Gorici

V decembru je bilo še posebej praznično tudi na tržnici v Ivančni Gorici, saj so ponudniki na stojnicah dodali še poseben pridih prazničnemu vzdušju. V soboto 23. decembra pa se je na tržnici odvijal še zadnji tematski dan v lanskem letu. Posvečen je bil najmlajšim. 

Otroški živ žav na tržnici se je začel v dvorani kulturnega doma, kjer so strokovne delavke Vrtca Ivančna Gorica, enote Polžek iz Višnje Gore, za najmlajše pripravile glasbeno-gledališko predstavo z naslovom “Ta žoga je moja”. Pestro pa je bilo tudi zunaj. Spremljevalno dogajanje na tržnici je bilo posvečeno varnosti. S tem namenom so se predstavljali Slovenska vojska, Policija, gasilci in AMZS. Pripadniki Slovenske vojske so ta dan na tržnico pripeljali posebno bojno vozilo Valuk in del vojaške opreme. Policista Policijske postaje Grosuplje sta med obiskovalce razdelila različna tiskana gradiva, člani PGD Šentvid pri Stični so s svojim vozilom predstavili delo gasilca, inštruktor varne vožnje AMZS pa je s pomočjo simulatorja prevračanja prikazal pomembnost uporabe varnostnega pasu in pravilnega reševanja iz prevrnjenega vozila.

Ta dan so stojnice s praznično ponudbo domačih pridelkov in izdelkov še dodatno vabile k nakupu, prazničnemu vzdušju in zanimivemu dogajanju pa se je pridružil tudi župan Dušan Strnad. 

(Povzeto po http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=6114)

Oglejte si tudi