Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

»Zvok in slika – na Ferdu kot se šika«

Minulo soboto, 19. maja, so v avli Osnovne šole Ferda Vesela priredili koncert šolskih pevskih zborov in inštrumentalistov ter pripravili priložnostno razstavo likovnih del učencev. Pomladanske prireditve z naslovom »Zvok in slika – na Ferdu kot se šika« se je udeležil tudi podžupan Tomaž Smole.

Številni obiskovalci in starši otrok so na prireditvi podrobneje spoznali delo učencev in strokovnih delavcev na glasbenem in likovnem področju. V letošnjem letu so med drugimi tudi na teh dveh področjih dosegli omembe vredne dosežke. Zlato priznanje z odliko so na reviji otroških in mladinskih pevskih zborov prejele pevke mladinskega pevskega zbora. Priznanje je prejela tudi učiteljica, zborovodkinja prof. Simona Zvonar, kot naboljša debitantka zborovodkinja mladinskih zborov. Prav tako je zbor prejel nagrado za najboljši pevski zbor revije in najboljši nastop zbora debitanta. Učenke in učiteljica so s svojim delom dokazale, da jasno postavljen cilj in vztrajnost peljeta k uspehu.

Publiki sta se predstavila tudi Cici otroški pevski zbor in Otroški pevski zbor ter učenci interesne dejavnosti flavte in orffova glasbila pod mentorstvom Polone Lampret. Učenci od 1. do 9. razreda so predstavili tudi svoje likovno ustvarjanje, na ogled pa je bila postavljena razstava likovnih del učencev, ki so jo pripravile mentorica Jelka Rojec in učiteljice likovne umetnosti.

Zbrane je z naslednjimi besedami nagovoril tudi podžupan Tomaž Smole. »Ko sem se peljal proti Šentvidu, se je ves čas pred menoj razprostirala prečudovita mavrica. Legenda pravi, da tam kjer se mavrica konča, tam je skrit zaklad. Pa ni skrit. Ta zaklad je tukaj med nami. To so pevke Mladinskega pevskega zbora OŠ Ferda Vesela«.

Podžupan je ob tej priložnosti mladinskemu pevskemu zboru za tekmovalni uspeh podelil županovo priznanje v podobi spominskega kovanca Prijetno domače.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi