Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Župan imenoval novo sestavo Štaba Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica

Župan Dušan Strnad je s Sklepom imenoval novo sestavo Štaba Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica, ki je po predpisih in pravilnikih zadolžen za vodenje in usmerjanje zaščite, reševanja in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah.

Za poveljnika je bil imenovan dosedanji Jože Kozinc, ki občinski štab civilne zaščite vodi vse od imenovanja leta 2011, za namestnika poveljnika pa je bil imenovan Jure Strmole. V novo, osveženo ekipo štaba so poleg zgoraj omenjenega poveljnika in namestnika poveljnika imenovani še: Aleš Janežič, Anton Posavec, Gorazd Skubic, Janja Omejec Strnad (ni na fotografiji), Marko Virant, Rok Oven, Silvo Praznik, Slavko Zaletelj in Tatjana Markelj.

Nova sestava Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica se je v mesecu marcu srečala na neformalnem delovnem srečanju, kjer so se seznanili z novim vodstvom in nalogami štaba v prihodnje. Kot je povedal župan Strnad je ekipa ivanškega štaba civilne zaščite izjemno pomembno vlogo opravila na obsežnem požaru v mestnem jedru Višnja Gora v začetku leta 2021, še kako pomembna pa je bila vloga štaba v nepredvidljivi situaciji v času spopadanja z novim koronavirusom.

Župan je na koncu novemu vodstvu štaba zaželel uspešno delo, nekdanjim članom štaba Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica Milanu Vrhovcu, Branku Hočevarju in Katarini Žirovnik Kuster pa se zahvaljuje za njihovo zelo pomembno vlogo, ki so jo opravljali v času imenovanja. 

Oglejte si tudi