Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
14°C
JUTRI
24°C
14°C
Oceni objavo

Zborallični vikend ali Primer inšpektorja Lovra

Tudi letošnji majski vikend je Mešani pevski zbor Zborallica, ki pod okriljem Kulturnega društva Stična deluje že 14. leto, popestril z novim koncertom z naslovom "Primer inšpektorja Lovra". Pevci so navdušili z izborom pesmi disneyjevih risanih filmov, kot tudi risank, ki smo jih redno spremljali ob večerih in nedeljskih jutrih. Koncert, ki je spominjal že na pravo predstavo, so povezali različni risani junaki, pri katerih je inšpektor Lovro neutrudno iskal svoje bogastvo. Skozi pesmi so raziskovali kaj je tisto, kar vsakemu posamezniku predstavljala bogastvo. Kaj je tisto, kar nas osrečuje? Petkovemu koncertu je prisluhnil tudi župan Dušan Strnad s soprogo.

Avtorji letošnje zgodbe so pevci sami - ideja se je porodila in razvila na že tradicionalnem intenzivnem vikendu, ki so ga letos preživeli v Centru obšolskih in šolskih dejavnosti Čebelica na Čatežu. V dveh dnevih petja, vsesplošne zabave in popolnega odklopa od zunanjega sveta se ustvari marsikateri spomin, ki ga pevci dodajo v svojo zbirko ustvarjalnega bogastva. 

Zboralličarji so s svojo predanostjo in nenehno željo po ustvarjanju ponovno dokazali, da znajo nasmejati nabito polno stiško dvorano. Zadovoljni obrazi gledalcev po končanem koncertu govorijo zase in so hkrati največja motivacija pevcev, da vsako leto ustvarijo novo zgodbo in gledalcem predajo novo sporočilo, ki ga oblikujejo tekom skupnega ustvarjanja.

Izvedba takšnega koncerta je za sicer maloštevilčno zasedbo Zborallice precejšen zalogaj, tako organizacijski kot glasbeni, zato so pevci poklicali okrepitve in na odru glasbo soustvarjali z že utečeno zasedbo Z-banda, katero sestavljajo odlični glasbeniki iz naše občine: Urška Petek, Karin Kovaček, Nejc Bavdek, Aljaž Omejec, Klemen Omejec in Jernej Strnad. Na letošnjem koncertu so k sodelovanju povabili tudi trobilsko sekcijo godbe Stična, v zasedbi Žan Puš, Jurij Piškur in Johan Ramšak. Da je v tako pestri ekipi vse na pravem mestu, skrbita ustanoviteljica, idejna vodja in dirigentka Janja Omejec Strnad, v dobro utečeni navezi s predsednico Zborallice Anjo Omejec.

Ker pa je bila stiška dvorana tako v petek 19., in soboto, 20. maja premajhna za vse, ki so si želeli ogledati kaj novega si je tokrat izmislila Zborallica, pevci že snujejo nove ponovitve. Vsi tisti, ki ste bili prepozni z rezervacijo svojega mesta v dvorani in pa tudi tisti, ki bi si želeli koncert slišati in ogledati ponovno, pa le pozorno spremljajte Facebook stran Zborallice ali povprašajte pevce, da po kakšnem nesrečnem naključju ponovno ne zamudite koncerta.

Zboralličarji se vsem iskreno zahvaljujejo za tako množičen odziv in se že veselijo ponovnega srečanja z vami!

Zapisala: Alja Puš

Oglejte si tudi