Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Zahvala za nesebično pomoč in podporo naziva Gasilec junak

V ponedeljek je v dvorani gasilskega doma na Vrhu pri Višnji Gori potekalo družabno srečanje z družinama Kastelic in Gros. Namen tovrstnega srečanja je bila izrečena beseda zahvale društvom, organizacijam in posameznikom za nesebično pomoč in podporo pri izbiri kandidata za podelitev naziva Gasilec junak, ki ga je pred meseci prejel naš pogumni občan in gasilec PGD Vrh pri Višnji Gori, Primož Kastelic.

Častni naziv gasilec junak ni kar tako. Ne pridobi ga prav vsak, pa tudi zaslužen za tako pomembno dejanje ne more biti prav vsak. A tudi Primožu ne bi uspelo brez vas. Zgoden klic na pomoč, pravilen pristop in vztrajno oživljanje sta bila ključnega pomena za to, da srce njegovega dedka Marjana Grosa pred leti ni zastalo za vedno. A brez hitrega posredovanja in oživljanja z defibrilatorjem ob pomoči prvih posredovalcev in medicinskega osebja, ki so se tistega dne odzvali pozivu na intervencijo, bi veriga preživetja izgubila svojo moč.

Ob tej priložnosti sta se družini s simboličnimi priznanji zahvalili vsem tistim, ki so priskočili na pomoč, ko so le to potrebovali. Pa naj bo to prva pomoč kot tudi pomoč pri podpori in glasovanju med potekom akcije Gasilec junak, ki je potekala v sklopu časopisa Novice Svet24.

Priznanja so tako prejeli: PGD Vrh pri Višnji Gori, PGD Višnja Gora, Gasilska zveza Ivančna Gorica, Zdravstveni dom Ivančna Gorica, KS Višnja Gora, uredništvo Svet24, Gregor Javornik, Anton Posavec, Tatjana Levec, Lojze Ljubič, Gašper Stopar in župan Dušan Strnad.

Lepo pripravljen program so popestrili člani Vokalne skupine Višnjanski fantje in Gasilec junak Primož Kastelic na harmoniki.

Oglejte si tudi