Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Začelo se je novo študijsko leto Univerze za tretje življenjsko obdobje

V Društvu Univerza za tretje življenjsko obdobje Ivančna Gorica so 1. oktobra začeli novo študijsko leto 2019/2020. V občinski sejni sobi se je zbralo več kot 60 študentov.

Prisotne je najprej pozdravila Jožica Lampret, predsednica društva, nato pa je voditelj programa Matjaž Marinček besedo predal podžupanu Tomažu Smoletu. V nagovoru je poudaril, da je UTŽO za občino dragocena, ker starejše ohranja aktivne, jim omogoča nova znanja in medsebojno druženje ter jih ohranja vitalne. V naslednjem letu se bo občina vključila v Prostofer, ki bo omogočal brezplačen prevoz starejših. Tu bo prostor tudi za šoferje – prostovoljce. Vsem je zaželel mnogo novega znanja, pa tudi veselega druženja.

Sledil je kratek kulturni program v izvedbi Glasbene šole Grosuplje, enota Ivančna Gorica. S šestimi ljudskimi pesmimi so nastopili Žiga Štrus in profesorica Polona Kopač Trontelj ob klavirski spremljavi profesorice Evelin Legovič.

Pri vpisu je vsak udeleženec prejel glasilo »Utrinki«. Predstavila jih je urednica Metka Krajnc. Njihova vsebina je pregled preteklega študijskega leta v besedi in slikah. Njihov novi urednik bo odslej Matjaž Marinček.

Septembra je potekala že tradicionalna prireditev »Vsi smo ena generacija«, kjer je na stojnici svoje delo predstavila tudi UTŽO. Tatjana Kordiš in Matjaž Marinček sta pripravila plakate s presekom dejavnosti. Žal jih je videlo le malo ljudi, saj jih je pregnal dež. Plakati bodo razstavljeni v občinski sejni sobi, udeležencem današnjega srečanja pa jih je s pomočjo računalniških prosojnic, »podloženih« z glasbo, predstavil Matjaž Marinček.

Program dejavnosti za tekoče študijsko leto je povzela Jožica Lampret. Predvidenih je šest predavanj, tri ekskurzije, od tega ena v Nemčijo, jezikovni študijski krožki, domoznanstvo, računalništvo in fotografija, aktivnosti za zdrav življenjski slog, delavnice ter kulturni dogodki. Na koncu je Kulinarika Jakob poskrbela za slano zakusko in pijačo, članice pa za sladke dobrote.

Zapisala: Joža Železnikar

Oglejte si tudi