Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Začela se bo prenova ceste na "Golem Vrhu" v Šentvidu pri Stični

Župan Dušan Strnad je z Viktorjem Dolinškom, direktorjem podjetja Komunalne gradnje Grosuplje, podpisal pogodbo za rekonstrukcijo občinske lokalne ceste Šentvid pri Stični – Velike Češnjice, oziroma krajanom bolje poznan odsek ceste od začetka Golega Vrha do križišča pri Mandrgi, v dolžini dobrih 600 metrov. Projekt prenove ceste je eden glavnih letošnjih projektov za Krajevno skupnost Šentvid pri Stični, zato je pri podpisu prisostvoval tudi tamkajšnji predsednik Silvo Praznik.

Investicija bo obsegala utrditev vozišča v širini 5,5 m, ki bo na desni strani zaključeno z utrjeno bankino. Za večjo varnost pešcev je predviden enostranski hodnik za pešce, širine 1,5 m, ki bo od vozišča ločen z dvignjenim betonskim robnikom.

Na območju obdelave se nahajajo trije obstoječi cestni priključki, kjer se zaledne ceste priključujejo na dotično lokalno cesto in bodo rekonstruirani. Uvozi k stanovanjskim objektom in gospodarskim poslopjem se bodo izvedli s poglobljenim robnikom.

Na cesti se bo na novo uredilo odvodnjavanje meteornih padavin, izvedla se bo cestna razsvetljava, ter postavila prometna signalizacija. Sočasno z gradnjo ceste bo položeno še optično omrežje.

Pogodbena vrednost vseh del znaša 449.039,67 EUR z DDV, rok za dokončanje pa je 120 dni.

Oglejte si tudi