Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

JUTRI
1°C
-1°C
SRE.
-2°C
-3°C
Deli
408

Začela se bo izgradnja pločnika v Zgornji Dragi

Pločniki oziroma hodniki za pešce skozi naselja predstavljajo pomemben prispevek k večji varnosti pešcev v prometu, še posebej v krajih ob večjih prometnicah. Podobno je v vasi Zgornja Draga, ki leži neposredno ob regionalni cesti Ivančna Gorica – Višnja Gora.
Slavnostno pogodbo za izgradnjo hodnika za pešce ob regionalni cesti v Zgornji Dragi, sta v četrtek, 28. septembra 2017, podpisala župan Dušan Strnad in direktor podjetja Eltim d.o.o. Darko Perko. Podjetje Eltim d.o.o., ki je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik v postopku javnega naročanja, bo z deli začelo že v naslednjih dneh. Projekt zajema izgradnjo pločnika v dolžini 312 metrov ter postavitev javne razsvetljave. Še pred začetkom izgradnje pa bo Javno komunalno podjetje Grosuplje obnovilo vodovodni sistem za to območje.
Pogodbena vrednost investicije znaša 64.111,88 evrov z DDV, ki jo bo Občina Ivančna Gorica zagotovila iz lastnih proračunskih sredstev. Zaključek del se predvideva še v tem koledarskem letu.

Kot že rečeno bo izgradnja pločnika povečala varnost pešcev na tem območju, zato Občina Ivančna Gorica naproša vse udeležence v prometu in okoliške krajane za strpnost v času gradnje.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij