Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Začela se bo izgradnja kanalizacije Stična »5. faza«

V sredo, 5. avgusta, so v prostorih občine Ivančna Gorica župan Dušan Strnad, direktor Komunalnih gradenj Grosuplje Viktor Dolinšek in direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje Stane Stopar podpisali gradbeno pogodbo za izgradnjo kanalizacije Stična 5. faza. Gre za izgradnjo v naselju Stična, natančneje na območju zaselka stanovanjskih objektov nad kulturnim domom in športnim igriščem, ki še ni opremljeno s kanalizacijskim sistemom.

Podpis pogodbe obsega izgradnjo kanalizacijskega omrežja za odvajanje odpadne vode v dolžini okrog 750 metrov in sočasno izgradnjo meteornega dela kanalizacije v dolžini 500 metrov. Vrednost del znaša nekaj manj kot pol milijona evrov. Rok za zaključek del je do konca leta 2020.

Direktor izvajalskega podjetja Komunalne gradnje Grosuplje Viktor Dolinšek je ob podpisu povedal, da gre zaradi posebnih kamenin in ozkega prostora v naselju za zahteven projekt. Kot vodilni partner se bodo potrudili, da bo projekt kvalitetno izveden, tako za tamkajšnje prebivalce kot naročnika Občino Ivančna Gorica.

Kot partner s Komunalnimi gradnjami pri javnem naročilu sodeluje Javno komunalno podjetje Grosuplje, ki je tudi izvajalec obveznih gospodarskih javnih služb na območju občine Ivančna Gorica. Direktor komunale Stane Stopar je povedal, da so z omenjenim podjetjem v skupnem projektu že sodelovali pri izgradnji kanalizacije v Višnji Gori in vodovodnega sistema na Leskovški planoti.

Po besedah župana Dušana Strnada je po izgradnji pete faze v načrtu še en krak kanalizacije. S tem bo Stična v celoti opremljena s komunalnimi vodi. Z izbranima izvajalskima podjetjema ima dobre izkušnje, zato večjih zapletov ne pričakuje. Povedal je še, da je nedavno neurje pokazalo, da je Stična občutljiva tudi na padavinske meteorne vode. Prav zato se že pri tej izgradnji sočasno z izgradnjo kanalizacije veliko pozornosti daje tudi meteornim vodam.

Oglejte si tudi