Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
32°C
17°C
JUTRI
31°C
18°C
660

Z gasilsko sektorsko vajo v Podborštu se je zaključil mesec požarne varnosti

Za nami je mesec oktober, mesec požarne varnosti, ki je bil letos namenjen zvišanju požarne varnosti v večstanovanjskih stavbah. V mesecu oktobru so v občini Ivančna Gorica potekale številne gasilske vaje in usposabljanja gasilskih enot. Zadnja v sklopu sektorskih vaj je potekala v sektorju Šentvid in se je odvijala na operativnem področju Prostovoljnega gasilskega društva Dob pri Šentvidu.
Poleg domačega gasilskega društva so pri gasilski vaji na predpostavki, da v vasi Podboršt gori mehanična delavnica, sodelovala še gasilska društva Hrastov Dol, Radohova vas, Sobrače, Šentvid pri Stični in Temenica. Po zavarovanju kraja dogodka so prisotne gasilske enote dobile s strani vodje intervencije dodatna navodila za gašenje požara in reševanje ponesrečenca iz močno zadimljene delavnice.
Po uspešno izpeljani vaji so se društva s postrojem preselila na športno igrišče za gasilskim domom v Dobu. Sledila je kratka analiza vaja s strani poveljnika Gasilske zveze Ivančna Gorica Slavka Zaletelja. Vajo sta si ogledala še poveljnik sektorja Šentvid Branko Praznik in predsednik PGD Stična, Rok Oven.

Foto: Lado Markelj in Silvo Škrabec

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi