Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
21°C
JUTRI
34°C
18°C
Oceni objavo

Vučko copati z nami že 40 let

Župan Dušan Strnad se je v petek, 19. maja udeležil praznovanja uspešnega podjetja Vučko d.o.o., ki so z nami že 40 let. Ob tej priložnosti je župan povedal, da tako visokih obletnic ni ravno veliko, še posebej ne v gospodarskem sektorju. Teh štirideset let je po županovih besedah dokaz, da je to družinsko podjetje imelo dobro zastavljeno vizijo že na začetku, ki je z leti raslo in začelo »dajati kruh« tudi drugim družinam. Ob okroglem jubileju se je podjetju v imenu Občine Ivančna Gorica zahvalil s spominskim kovancem Prijetno domače, ki ga podeljuje najuspešnejšim posameznikom in organizacijam v ivanški občini. 

O zgodovini podjetja Vučko d.o.o.

Podjetje Vučko se je leta 1983 začelo dobesedno v copatah, v stanovanju mlade, pogumne Jasmine Vučko v Škoflji Loki. Prve copate je izdelal en par rok, danes pa copate Vučko izdeluje dvajset parov rok oziroma štirideset rok. Leta 1991 se je izdelava copatov preselila v Ivančno Gorico, kjer ostaja in vztraja še danes. V Ivančni Gorici se je družbi pridružil tudi kasnejši direktor Vinko Žibert. Zaradi proizvodnih potreb so že leta 2000 izgradili nove poslovne prostore, z letom 2002 vzpostavili sistem prodajnih mest po večjih nakupovalnih središčih po Sloveniji, širitev dejavnosti pa je leta 2007 dopolnil še nakup vezilnih strojev.

Od 2014 lahko Vučko copate nakupujemo kar v copatah, preko spleta. Leta 2018 se lahko podjetje Vučko pohvali z milijonom prometa. Prelomno je bilo tudi leto 2020, čas epidemije, ko je podjetje na spletu dobilo novo spletno platformo in novega direktorja Klemna Žiberta, ki je v podjetje uvedel novo energijo, strategijo in vizijo. V načrtih za bližnjo prihodnost, pa veliko prednosti vidijo v digitalni transformaciji podjetja in širitvi spletne trgovine za tuji trg.

Kot že rečeno, danes podjetje šteje okrog 20 zaposlenih, izpod pridno rok šivilj pa nastanejo copati za vse generacije od najmlajših do najstarejših. Vsako leto svojemu asortimentu izdelkov dodajo kakega novega. Trudijo se, da so copati narejeni iz kvalitetnih materialov, dopadljivih barv in vzorcev.

Glavna dejavnost podjetja še vedno ostaja proizvodnja copat, seveda pa se ne bodo branili tudi ostalih priložnost, ki jim bodo prekrižali njihovo pot. Še vedno bodo pa pozornost usmerjali h kvaliteti končnih izdelkov, saj je le ta garancija za zadovoljstvo njihovih strank.

Oglejte si tudi