Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Velikonočni Viridin pohod množično obiskan

V Krajevni Skupnosti Metnaj so na velikonočni ponedeljek uspešno izpeljali že 19. Viridin pohod po vaseh krajevne skupnosti. Že napovedno lepo vreme je organizatorjem dalo vedeti, da so pričakovali večje število udeležencev. Skupaj se je tako na dela prost dan podalo kar 185 udeležencev.

Na pot so se podali iz Mekinj proti Katujcam, nato pa po gozdnih poteh mimo Dobrave pri Stični do Pristave nad Stično. Na Pristavi so imeli prvi postanek na Izletniškem turizmu Okorn, kjer so se okrepčali z čajem, ponudili pa so tudi druga okrepčila iz njihove ponudbe. Pot so nadaljevali preko vrha Pristave, do cerkve sv. Lamberta, kjer je bila ob 10. uri organizirana tudi sveta maša. Nekaj pohodnikov je ostalo pri sveti maši, ostali pa se so podali naprej proti Debečam. Pri Balentinovih so bili zopet deležni okrepčila, saj jih je naprej pričakal vzpon preko Debeč, po prvem delu poti so žejo pohodnikov predvideli tudi v podjetju Maver, ki so pohodnike obdarili z vodo. Pot se je nadaljevala skozi vasi Planina in Osredek, do Kmečkega turizma Brčon na Obolnem. Po okrepčilu s čajem in ostalimi izdelki iz njihove ponudbe so se podali na najvišjo točko v naši Občini – vrh Obolno. Sledil je spust proti vasi Poljane, kjer so pohodnike na kmetiji Janežič pričakali z čajem in jabolkom. Pot se je nadaljevala v dolino stiškega potoka, nekaj časa jih je pot vodila ob potoku, nato pa so se ponovno spustili proti dolini Dermožnik in se še zadnjič na tem pohodu povzpeli v klanec proti vasi Metnaj, kjer je bil tudi uradni zaključek. Pohodnike je ob zaključku na kmečkem turizmu Lojzke Miglič pričakala topla malica.

Člani sveta KS Metnaj se zahvaljujejo vsem donatorjem in pomočnikom za pomoč pri izvedbi 19. Viridenega pohoda. Nasvidenje do naslednjega leta, ko bo na vrsti jubilejni 20. Viridin pohod.

Oglejte si tudi