Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Velik dan za Ivančno Gorico: Pričela se je gradnja zahodne obvoznice

Občina Ivančna Gorica je začela z gradnjo t. i. zahodne obvoznice na območju Malega Hudega pri podjetju Akrapovič. Gre za enega izmed prioritetnih občinskih projektov v letošnjem letu in ključnega pomena za nadaljnji razvoj občine Ivančna Gorica.

Gradnja, 1,3 milijona evrov vrednega projekta Občine Ivančna Gorica, zajema izgradnjo občinske ceste od zgrajenega krožišča pri Malem Hudem proti križišču Marof, ki povezuje ceste proti Stični in Ivančni Gorici ter proti Vzgojno – izobraževalnemu centru Ivančna Gorica. Poleg obvozne ceste v dolžini 950 metrov, projekt vsebuje tudi rekonstrukcijo trikrakega krožišča pri Marofu v krožno križišče.  

Hkrati z začetkom izgradnje povezovalne ceste »Malo Hudo – Marof« pa bo Direkcija RS za infrastrukturo v kratkem začela z gradnjo nadvoza čez železniško progo pri krožišču Malo Hudo. S tem bo zahodna obvoznica dobila tisto dodano vrednost in razbremenila prometno gnečo v občinskem središču.

Na območju gradnje je predvidoma do junija 2022 vzpostavljena popolna zapora kategorizirane občinske ceste. Vse udeležence v prometu prosimo, da upoštevajo prometno signalizacijo in navodila izvajalca del.

Oglejte si tudi