Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
12°C
ČET.
22°C
11°C
Oceni objavo

Večer pod kozolcem v Primči vasi

Literarna skupina Kulturnega društva Ambrus in domače turistično društvo sta v soboto, 21. septembra, pripravila tradicionalni Večer pod kozolcem. Dogodek je letos potekal pod Matlevim kozolcem v Primči vasi in je bil hkrati priložnost za srečanje ljubiteljev kulture iz ostalih kulturnih društev.

Dogajanje se je pričelo ob šestih zvečer z ličkanjem koruze, ki se ga je udeležilo veliko ljudi, od najmlajših do starejših. Delo je bilo v prijateljskem vzdušju ob klepetu in domačih dobrotah hitro končano, spodbuda za ličkanje pa so bila tudi drobna presenečenja, ki so se skrivala med kopico koruznih štokov.

Ob osmih je sledil literarni večer z gledališkim in filmskim igralcem, režiserjem in svobodnim umetnikom Gregorjem Čušinom, ki se nam je predstavil s svojo najnovejšo monokomedijo z naslovom Nepopolne rime. V predstavi nas je gospod Čušin na hudomušen način popeljal skozi nekatere starozavezne zgodbe od stvarjenja sveta do Mojzesa, ki jih je ves čas vzporejal s sodobim svetom. Ob Gregorju Čušinu je nastopil tudi njegov sin Matija Jošt, ki je očeta spremljal na harmoniki. Domiselno preoblikovane svetopisemske zgodbe, odete v zabavne verze, doživet nastop in odlična glasbena spremljava so navdušili prav vse navzoče in poskrbeli za dobro voljo med njimi. Ta se je nadaljevala tudi po koncu predstave, ki sta ji sledila malica in druženje ob ognju.

Večer pod kozolcem je bil uvod v pestro jesensko dogajanje na Ambruškem in verjamem, da bo mnogim ostal v lepem spominu. Nekaterim morda predvsem zato, ker smo bili skupaj – kakor družina. Kot je zapel Čušin: »Družina je fina in fino je imeti družino. Skupaj čez klance in skupaj v vsako strmino ... Čutiš ljubezen in varnost in Božjo bližino.«

Špela Zupančič, KD Ambrus

Oglejte si tudi