Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Vabljeni na preventivno akcijo »Motorist za vedno«

Združenje šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica v sodelovanju s soorganizatorji vabi v soboto, 18. maja 2019, med 9. in 13. uro, na preventivno akcijo »MOTORIST ZA VEDNO«, ki bo na Sokolski ulici v Ivančni Gorici. Akcija je namenjena motoristom in drugim občanom, pripravljen bo tudi poseben program za najmlajše.
PROGRAM:
- PRIKAZ VARNE VOŽNJE Z MOTORJEM
- PRIKAZ PRVE POMOČI OB NESREČI
- PRIKAZ UPORABE DEFIBRILATORJA
- BREZHIBNO VOZILO – VARNO VOZILO (pomen brezhibnega stanja motorja)
- PRIKAZ DELOVANJA POLICISTOV ZA ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI MOTORISTOV

S prikazom varne vožnje z motorjem želimo pred motoristično sezono motoriste, predvsem mlajše in še ne izkušene, opozoriti na pasti in nevarnosti, ki jih čakajo na cesti. Motoristi bodo lahko na spretnostnem poligonu, ki bo postavljen na Sokolski ulici, preizkusili svoje občutke in karakteristike motocikla pri zavijanju in zaviranju med stožci. Ob tem bodo udeleženci lahko izmenjali izkušnje z “izkušenejšimi” motoristi, inštruktorji, policisti in reševalci.

Reševalci bodo prikazali in opozorili na kaj moramo biti pozorni pri prvi pomoči poškodovanim motoristom. Med prireditvijo bodo udeležencem na stojnicah na voljo informacije s področja prometne varnosti in predstavitve sodelujočih organizatorjev.
Možen bo tudi preizkus na simulatorju vožnje, posebna ponudba bo namenjena tudi najmlajšim obiskovalcem.

Sodelujejo:
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ivančna Gorica, Policija, Reševalna postaja Ljubljana, Moto klub FIRE GROUP Ivančna Gorica, AMD Šentvid pri Stični, Oldtimer klub Škofljica, Goldwing klub Dolenjska in Šola vožnje Grosuplje.

Oglejte si tudi