Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

V zahvalo gasilcem in krajanom podaril defibrilator

»Hvaležnost je izraz srca, ki je pozorno in odprto. Hvaležen človek vidi jasneje; zna se veseliti, odkriva in potrjuje vrednost tistega, kar mu je dano, sprejema ljudi in ceni njihovo vrednost«, je bilo v uvodu svete maše slišati na žegnanjsko nedeljo v Dobu pri Šentvidu, ki je bila še posebej zaznamovana s hvaležnostjo.

12. 12. 2012 smo poročali, da je v Podborštu v Krajevni skupnosti Dob pri Šentvidu zagorelo v stanovanjski hiši družine Pšajd. Gasilci iz Doba, kot tudi ostala sosednja prostovoljna gasilska društva, so družini takrat nesebično pomagali. Ko je predstavnik družine Stane Pšajd na občnem zboru izvedel, da bodo gasilci iz PGD Dob organizirali dobrodelno prireditev za nakup defibrilatorja, je predlagal da ga v celoti financira sam. Tako je v znak hvaležnosti, 2. julija po maši v Dobu, predsedniku PGD Dob predal defibrilator.

Prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku in s pomočjo električnega sunka lahko srce ponovno požene ter s tem reši življenje, je nameščena v posebni omari pri hiši Mateje in Dušana Verbiča v Podborštu.
Za gasilce je bilo to veliko priznanje za opravljeno delo in ponovno dokaz, da se splača slediti geslu, ki so ga predniki zapisali na pročelje gasilnega doma »Bogu v čast in bližnjemu v pomoč«.

Krajani Doba pa bodo na zadnjo nedeljo v avgustu (27.8.) pripravili tradicionalno prireditev, Dan nogometa in dobre volje, kjer bodo zbirali dobrodelna sredstva za nakup še enega defibrilatorja, ki pa bo nameščen na pročelju gasilskega doma.

Oglejte si tudi