Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
6°C
-3°C
JUTRI
7°C
-5°C
Deli
549

V Višnji Gori nastaja Čebelji gaj

Občina Ivančna Gorica je v teh dneh začela z ureditvenimi deli za postavitev učnega čebelnjaka ob nekdanjem asfaltnem športnem igrišču v Višnji Gori. Poleg čebelnjaka se ureja tudi bližnja okolica, ki bo zasajena z medovitimi rastlinami in bo predstavljala pravi čebelji gaj.
Učni čebelnjak bo tudi po zaslugi Čebelarske zveze Slovenije in donatorja SID banke, postavljen v neposredni bližini starega mestnega jedra Višnje Gore. Izdelan bo iz masivnega lesa v velikosti 4 x 5 metrov, v katerem bo 20 panjev v barvni podobi donatorja. Panjske končnice na pročelju čebelnjaka pa pripravljajo učenci Osnovne šole Stična. S čebelnjakom bosta upravljala domača čebelarja iz Višnje Gore.
Ureditvena dela so del priprav na praznovanje Svetovnega dne čebel in 540-letnice pridobitve mestnih pravic Višnje Gore. Otvoritev bo potekala v četrtek, 10. maja 2018, ob 18. uri pri učnem čebelnjaku. Dober teden kasneje, 18. maja, pa bo v starem mestnem jedru odprto obeležje Kranjski čebeli sivki, ki izvira iz bližnjega gradu Podsmreka.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!