Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

V Višnji Gori gostili Programski odbor Slovenske čebelarske akademije

Minuli četrtek se je v Mestni hiši Višnja Gora sestal Programski odbor Slovenske čebelarske akademije (SČA), kjer je obravnaval programe izobraževanja SČA, ki se bodo izvajali za namen usposabljanja čebelarskih inštruktorjev prve generacije. Pogovori so stekli tudi o izvajanja dela specialnega programa izobraževanja vzreje matic preko Slovenske čebelarske akademije v sklopu Hiše Kranjske čebele v Višnji Gori.

Programski odbor je na vzpostavitev dela čebelarske akademije v Višnji Gori podal pozitivno mnenje, ki ga bodo posredovali Upravnemu odboru Kmetijskega inštituta Slovenije. Prav tako se strinja s sodelovanjem čebelarske akademije v projektu vzreje matic na lokaciji Višnja Gora.

V sklopu seje je bil s strani občine Ivančna Gorica podrobneje predstavljen tudi projekt Hiše Kranjske čebele, ki bo »zrasel« v nekdanji šoli v Višnji Gori. Člani programskega odbora so si po predstavitvi, skupaj z županom Dušanom Strnadom, ogledali še staro mestno jedro Višnje Gore, nekdanjo šolo in obeležje Kranjske čebele ob njej ter učni čebelnjak, ki ga je lani postavila občina Ivančna Gorica v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in donatorjem SID banko.

Oglejte si tudi