Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
11°C
SRE.
22°C
11°C
Oceni objavo

V uporabo predali prenovljen odsek ceste proti Obolnem

S slovesnim prerezom traku so župan Dušan Strnad, predsednik Krajevne skupnosti Metnaj Aleš Janežič, direktor podjetja Komunalne gradnje d.o.o. Viktor Dolinšek ter krajana Anton Grčman in Franc Berčon, v uporabo predali slaba dva kilometra prenovljenega odseka ceste proti Obolnem.

Prenovljeni odsek ceste, ki pelje proti najvišjemu vrhu v občini Obolno, po besedah župana Dušana Strnada pomembno prispeva k izboljšanju stanja cest v Krajevni skupnosti Metnaj. Metnajska krajevna skupnosti je sicer največja krajevna skupnosti v občini Ivančna Gorica po površini in med najmanjšimi po številu prebivalcev. Glede na površino je temu primerno tudi veliko število potreb krajanov po boljših in normalnih pogojih za življenje, kot so urejene cestne povezave, vodovod, optično omrežje itd. Vse to se po besedah župana iz leta v leto izboljšuje. Kot je povedal bo naslednji večji projekt Občine Ivančna Gorica začetek izgradnje vodovoda med Osredkom nad Stično in najvišje ležečem kraju - Obolno.

V nadaljevanju sta se tako župan Dušan Strnad kot direktor izvajalskega podjetja Viktor Dolinšek, zahvalila krajanom za potrpežljivost v času gradnje. Vsem uporabnikom ceste sta še zaželela varno uporabo in prijetno vožnjo.

V imenu KS Metnaj sta prisotne krajane, predstavnike občinskega sveta in ostale goste nagovorila še predsednik Aleš Janežič in krajan Franc Berčon ter se zahvalila vodstvu Občine za pridobitev, ki je za prebivalce tega dela občine zelo pomembna. Predsednik KS Metnaj je ob tem še dodal: »Podobno kot je bila pred več deset leti razlika med makadamom in prvim asfaltom, sedaj izgleda razlika med starim delom ceste in novozgrajenim odsekom, tako, da krajani KS Metnaj komaj čakamo nadaljnjih prenov. Zavedamo se vseh izzivov, ki jih projekt prenove ceste prinese, naj bo to s soglasji, odmerami, projekti, izvajalci in nenazadnje s financiranjem. Samo s skupnimi močmi in sodelovanjem bomo uspeli«.

Otvoritveno slovesnost je na harmoniki popestril Žan Janežič, z okusnimi dobrotami pa je na idilični točki posestva Čebelarstva Rogelj, poskrbela ekipa Kmečkega turizma Obolno.

Oglejte si tudi