Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

V uporabo predali cesto in most čez reko ljubezni

Mostovi in poti so tisto kar združuje in povezuje, to kar je oddaljeno. Povezuje dva kraja, dva bregova reke in povezuje ljudi. Zagotovo sta še bolj povezala krajane Krke in Gradička, katerim je Občina Ivančna Gorica z realiziranim projektom prenove ceste in mostu Poltarica, še bolj odprla okno v svet.

V celoti prenovljen kilometer dolg cestni odsek in prenovljen most čez »reko ljubezni«, kot mu zadnje čase pravijo krajani, so v uporabo predali v soboto, 6. oktobra 2018. Občina je cesto od krške cerkve zavetnikov Kozme in Damijana do izvira Krke opremila še z javno razsvetljavo in prenovila vodovodni sistem.

Kraj Gradiček, ki je poznan po izviru Krke in Krški jami, je zaradi prizorišč snemanja televizijske nadaljevanke »Reka ljubezni« v zadnjem letu še posebej turistično obiskan. Prav zato se je občina prvenstveno odločila, da še izboljša cestno infrastrukturo in s projektom še dodatno poveže Krko z Gradičkom. Kot je na sobotni otvoritvi povedal župan Dušan Strnad je projekt pomemben širše, prav zaradi turističnega smisla. »Če želimo ljudem ponuditi ogled Krške jame in izvira Krke, je potrebno urediti tudi infrastrukturo. Ta projekt se je kar nekaj časa pripravljal, a smo na koncu veseli, da sta cesta in most širša in bolj varnejša za obiskovalce, ki prihajajo v ta naš krški biser«, je povedal gospodar sprememb v ivanški občini Dušan Strnad. Projekt je občino stal dobrih 400.000 evrov, kar je lep zalogaj za občinski proračun, a bo po njegovih besedah zagotovo upravičil finančni vložek.

Zadovoljstvo nad uspešno realiziranem projektom sta izrazila tudi tamkajšnji predsednik Krajevne skupnosti Krka Roman Mestnik in vodja gradbenega odbora Stane Podržaj. Slednja sta še posebej izrazila, da je to velika pridobitev za kraj in sam razvoj turizma v tem delu občine. V imenu izvajalcev se je tako občini za zaupanje kot krajanom za potrpežljivost v času gradnje zahvalil direktor Komunalnih gradenj, Viktor Dolinšek.

Še pred prerezom traku in sprehodu po cesti in mostu ljubezni pa je za blagoslov poskrbel krški župnik Dejan Pavlin.

Bogat kulturni program so popestrili Krški rogisti, člani Mešanega pevskega zbora Krka, citrarka Ana Koželj, recitatorka Nina Strah ter Jaka Podržaj na harmoniki, za slastno pogostitev pa tamkajšnje gospodinje in Turistično društvo Krka.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi