Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

V Sobračah že petnajstič zazvenela harmonika

V soboto, 4. avgusta 2018, je v Sobračah potekalo že 15. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev, ki ga je s pomočjo krajanov pripravilo PGD Sobrače. Dogodek se je začel ob 16. uri s pozdravom vseh harmonikašev in ljubiteljev zvena diatonične harmonike. Navzoče je nagovorila tudi predsednica PGD Sobrače Helena Adamlje, jim zaželela obilo sreče in poudarila, da tradicijo z veseljem ohranjajo že 15. leto zapored.

Sledila je predstavitev strokovne žirije, ki so jo letos sestavljali Robert Markovič, Jure Pečjak in Marko Udovč. Letos se je za odličja potegovalo 19 harmonikašev, ki so tako kot do sedaj bili razvrščeni v štiri starostne kategorije. Vsak tekmovalec je zaigral dve skladbi s katerima je poskušal prepričati tako žirijo, kot tudi občinstvo.

V kategoriji do 13 let je zlato slavila Danaja Grebenc, za njo sta se uvrstila Jan Zgonc in Andraž Mostar. V skupini od 13 do 19 let je bil najboljši Benjamin Krhin, drugo mesto je zasedel Miha Car in tretje Jure Humljan. V skupini od 19 do 35 let je zmagal Grega Skubic, drugouvrščeni pa je bil Simon Jere. Najštevilčnejša je bila zadnja tekmovalna skupina nad 35 let, kjer je zmago slavil Marjan Skubic, drugo mesto Vinko Jensterle in tretje Alojz Murgelj. Letos je pokal občinstva osvojil Jure Humljan in tako domov odnesel kar dva sijoča pokala. Vsi nastopajoči so domov odnesli priznanje za sodelovanje in majico.

Družabno srečanje se je nadaljevalo ob zvokih ansambla Krjavelj. Kljub sproščenemu vzdušju je bila tudi noč tekmovalno obarvana, saj je sledilo tekmovanje v vlečenju vrvi. Prvo mesto je osvojila ekipa Sobrače 2, drugo Dob, tretje Hribovci in četrto mesto Sobrače 1. Pohvala vsem štirim ekipam, ki so se opogumile in poprijele za vrv. Zaradi njih je v Sobračah zavladalo pravo navijaško vzdušje.

Foto: PGD Sobrače

Oglejte si tudi