Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

V Šentvidu pri Stični je potekala območna revija pevskih zborov

V petek, 16. februarja 2018, je v avli OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični potekal drugi del letošnje območne revije odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin. Na pevski reviji, ki poteka v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti – Območna izpostava Ivančna Gorica, se je javnosti predstavilo 15 pevskih zasedb.
»Šentvid pri Stični je dom slovenskega petja, saj letos prirejamo že 49. Tabor slovenskih pevskih zborov«

, je zbrane uvodoma nagovoril župan Dušan Strnad in vse prisotne pevske zbore že vnaprej povabil, da si pridružijo zborovskemu petju, ki poteka vsako tretjo nedeljo v juniju. V nagovoru je pohvalil organizatorja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, ki že vrsto let skrbi, da se nadaljuje kulturna tradicija treh sosednjih občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje. Vsem nastopajočim skupinam je zaželel uspešen nastop, poslušalcem pa prijetno poslušanje.

Na reviji v Šentvidu pri Stični se je kot prva na odru šolske avle predstavila Vokalna skupina Šentviški slavčki, za njim pa so se zvrstili še Ženski pevski zbor Harmonija, Mešani pevski zbor Zborallica, Moški pevski zbor Vidovo, Ženski pevski zbor Vidovo, Ženska vokalna skupina Brinke, Moški pevski zbor Ambrus, Mešani pevski zbor Sončni žarek, Ženski pevski zbor Magdalena, Mešani pevski zbor Ambrus, Ženski pevski zbor Biser Grosuplje, Chorus Sitticensis, Moški pevski zbor Šmarje-Sap, Glasbena skupina Amabile, Moški pevski zbor Dob in Mladinski pevski zbor Brevis iz Grosuplja.

Kot novost letošnje revije pa so ob zaključku skupaj zapeli vsi zbori, pod taktirko zborovodje in organista Gregorja Klančiča, ki je tudi strokovno spremljal revijo.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi