Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

V eni najmanjših suhokranjskih vasi poteka obnova vodovoda

V eni izmed najmanjših suhokranjskih vasi v Občini Ivančna Gorica poteka obnova dotrajanega vodovodnega sistema. Gre za obnovo vodovodnega oskrbovalnega omrežja na območju vasi Tolčane pri Zagradcu, na odseku med črpalnico Valična vas in naseljem Tolčane.

Obravnavano območje se nahaja na južnem delu občine. Z vodovodom je oskrbljeno iz Stiškega vodovoda, nadmorska višina kraja pa ne zagotavlja ustreznih hidravličnih in tlačnih razmer ter posledično tudi oskrbe s pitno in požarno vodo.

Izgradnja zajema izvedba obnove dela cevovoda v izvedbi dveh cevi, nove oskrbovalne za Tolčane in nove dovodne do črpalnice Valična vas, v dolžinah 495 in 455 metrov. Na odvzemu vode iz tlačnega cevovoda se bo na območju ograjenega prostora črpalnice Valična vas v vodovodnem betonskem jašku vgradil regulator pritiska in elektronski merilnik pretoka za Tolčane.

Gradbena dela skladno s pogodbo in terminskim planom izvaja Javno komunalno podjetje Grosuplje. Z izgradnjo pa bo zagotovljena nemotena oskrba s pitno vodo in izboljšana požarna varnost v kraju.

Oglejte si tudi