Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
13°C
ČET.
23°C
12°C
Oceni objavo

Urejanje območja med Osnovno šolo in gasilskim domom v Višnji Gori

Število prebivalcev v KS Višnja Gora stalno narašča, vsako leto večji je tudi vpis otrok v osnovno šolo. Leta 1999, ko smo odprli novo šolo, je bila ta dovolj velika za tedanje število otrok, po dobrih dvajsetih letih pa je postala premajhna. Pred nekaj leti je Občina Ivančna Gorica  dogradila šest učilnic, potrebe po širitvi drugih prostorov pa so še vedno velike. V občinski razvojni strategiji je predvideno, da sedanja podružnična šola Višnja Gora postane v bližnji prihodnosti samostojna osnovna šola, to pa pomeni, da mora izpolnjevati vse pogoje. Poleg števila oddelkov je potrebno za nemoteno izvajanje pouka zagotoviti tudi ustrezne prostorske pogoje. Zagotoviti je potrebno tudi dodatne športne površine za izvajanje pouka in tudi za rekreativno dejavnost krajanov.

Iz teh razlogov je Občina Ivančna Gorica začela pridobivanjem idejnih zasnov za širitev šole in ureditev športnih in zelenih površin (parka), ki bodo podlaga za ustrezno načrtovanje in pridobivanje dokumentacije za gradnjo. Za ureditev športnih in zelenih površin je že izdelana projektna naloga in oddano naročilo za izdelavo IDZ načrtov ureditev. Širitev šole je prioritetna naloga, zato se bo z načrtovanjem športnih in zelenih površin nadaljevalo, ko bodo znani okvirji širitve šole.

Glede na to, da je bilo območje predvidene širitve in ureditve zaraščeno in neugledno ter leži med dvema vodotokoma, ga je potrebno najprej za silo urediti in pripraviti za nadaljnje meritve in načrtovanje.

Za posege ob vodotokih veljajo posebni ureditveni pogoji. Dela se lahko opravljajo samo v času od novembra do marca, izvedena pa morajo biti strokovno. Zato je občina delo zaupala državnemu koncesionarju za urejanje vodotokov podjetju Hidrotehnik d.o.o. iz Ljubljane, ki je pred dnevi izvedel sečnjo in urejanje zaraščenih površin.

Oglejte si tudi