Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
14°C
1°C
Deli
395

Učenci Višnje Gore s 1. septembrom v novih sodobnih prostorih

Le še teden dni nas loči do začetka novega šolskega leta 2017/2018, ko bodo učenci spet zasedli šolske klopi. Še posebej veselo bo na podružnični šoli v Višnji Gori, kjer se gradnja tamkajšnjega prizidka zaključuje. Nov prizidek vsebuje šest novih učilnic, sanitarije in tri tehnične prostore. Izgradnja prizidka je bila nujno potrebna zaradi povečanega prirasta prebivalstva, tako naravnega kot selitvenega.
Na prizidku šole je bil danes uspešno izveden tehnični prevzem objekta, kar pomeni, da se v naslednjih dneh pričakuje še pridobitev uporabnega dovoljena. Pred začetkom šolskega leta v notranjosti objekta sledi še montaža pohištva v učilnicah in ostalih prostorih ter zunanja ureditev okolice šole. Župan Dušan Strnad si je tudi sam ogledal veliko pridobitev za Višnjo Goro in svoje zadovoljstvo nad hitro in zanesljivo gradnjo, skupaj z občani, delil na socialnem omrežju.

Naj še omenimo, da je Občina Ivančna Gorica za navedeni projekt pridobila dobrih 148 tisoč evrov nepovratnih finančnih sredstev, saj je uspešno kandidirala na javnem razpisu "Gradnja skoraj nič-energijskih stavb splošnega družbenega pomena (nepovratna spodbuda 40SUB-LS16)", ki ga je objavil Eko sklad. Eko-sklad bo prispeval sredstva za ovoj stavbe, toplotno črpalko ter lesena okna.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!