Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Tržnica Ivančna Gorica obratuje v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužb

V skladu z veljavnimi odloki Vlade RS in pristojnih služb, Občina Ivančna Gorica in organizator ponudbe na tržnici sporočata, da bo tržnica v Ivančni Gorici poslovala v soboto 31. oktobra, obisk tržnice pa je dovoljen le ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom.

Kot do sedaj,bo tudi jutri obratovanje tržnice potekalo v skladu s priporočili in ukrepi za preprečevanje nadaljnjega širjenja okužb z novim koronavirusom. Na vidnem mestu ob vstopu na tržnico so postavljeni opozorilni napisi z natančnimi navodili o načinu obratovanja tržnice, o obvezni uporabi zaščitnih mask, higieni rok, upoštevanju socialne razdalje in o režimu gibanja na tržnici.

Razstavljenih kmetijskih pridelkov in proizvodov kupci ne smejo prijemati. Pridelke in proizvode lahko prijema in daje v vrečke le prodajalec, ki je ustrezno zaščiten z rokavicami in zaščitno masko.

Prodajne mize so postavljene na takšni medsebojni razdalji, da bodo zagotavljale varno socialno razdaljo tako za prodajalce kot za kupce na tržnici. Uveden je tudi enosmerni režim gibanja kupcev, da ne prihaja do nepotrebnega srečevanja med kupci. Prodajne površine na stojnicah so pred začetkom in po koncu obratovanja očiščene in razkužene.

NAVODILA ZA KUPCE IN PONUDNIKE NA TRŽNICI IVANČNA GORICA:

  • Obisk tržnice se priporoča le zdravim osebam.
  • Vhod na tržnico se nahaja s Sokolske ulice. Gibanje je enosmerno in poteka v smeri proti makadamskemu parkirišču. Vsak kupec po zaključku nakupa tržnico zapusti na izhodu, ki se nahaja na koncu tržnice.
  • Pred vstopom na tržnico je obvezno razkuževanje rok. Vsak ponudnik mora tudi na stojnici zagotoviti uporabo razkužila.
  • Za vse ponudnike in kupce je obvezna uporaba zaščitne maske ali druge ustrezne zaščite ustnega in nosnega dela.
  • Upoštevati je potrebno varnostno razdaljo in sicer vsaj 2 metra med strankami ter prodajalcem.
  • Pred vsako stojnico je lahko istočasno samo ena oseba.
  • Zaradi zagotavljanja preventivnih ukrepov se priporoča obisk tržnice brez spremstva.

Obiskovalci tržnice so naprošeni, da upoštevajo navedena priporočila in navodila, da zaščitijo sebe in sočloveka.

Tržnica obratuje med 8. in 12. uro.

Oglejte si tudi