Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Tradicionalno srečanje krajanov KS Višnja Gora

KS Višnja Gora v sodelovanju z lokalnimi društvi in organizacijami vsako leto v začetku junija prireja tradicionalno Srečanje krajanov. Tudi letos se je odvil dogodek s pestrim kulturnim in zabavnim programom.

Prvega so s podporo Kulturnega društva Janez Cigler sooblikovali mladi ustvarjalci kulture: malčki iz Vrtca Polžek, otroški in mladinski pevski zbor ter plesna skupina učenk PŠ Višnja Gora, program pa sta hudomušno povezovala Leon in Tobija Ključevšek.

Okoli 300 zbranih krajanov sta nagovorila tudi predsednik Sveta krajevne skupnosti Višnja Gora, Jurij Omahen in župan Občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad, ki sta povzela načrte za razvoj kraja v prihodnjem letu.

KORK Višnja Gora je kot vsako leto podelil priznanja najzaslužnejšim krvodajalcem. Za presenečenje in popestritev dogajanja so poskrbeli gostujoči folkloristi iz KD sv. Mihaela Grosuplje in mlada glasbena skupina AR'n'BI. Na stojnicah so svoje dejavnosti predstavili Vrtec Polžek, PŠ Višnja Gora, TD Višnja Gora, TD Polževo in Hiša kranjske čebele. Za hrano in jedačo so poskrbeli člani PGD Višnja Gora.

Zahvala velja prav vsem sodelujočim, ki so prispevali svoj košček v ta barviti mozaik dogajanja. Veselimo se že prihodnjega, še bolj plodnega sodelovanja!

Zapisala: Špela Bašar, Svet KS Višnja Gora

Oglejte si tudi