Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk tudi pri naših najmlajših občanih

b'
Na tretji petek v novembru že tradicionalno po vrtcih in šolah obeležujejo dan slovenske hrane in izvajajo projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki letos nosi slogan »Zajtrk s sadjem – super dan!«. Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, ki ga sestavljajo kruh, mleko, maslo, med in jabolka, smo se pridružili tudi v občini Ivančna Gorica.
\n
\n\n\n\n\n\n\n\n
\nV enotah Vrtca Ivančna Gorica so se otroci že ves teden pripravljali na Tradicionalni slovenski zajtrk in skupaj ustvarjali, se pogovarjali, izdelovali čebele in ostale čebelarske pripomočke. Pogovarjali so se tudi o nastanku in pomenu čebel ter spoznavali lokalno pridelano hrano, ki so jo uživali na medenem zajtrku.
\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n
\nPoslanica župana Dušana Strnada letošnjega tradicionalnega zajtrka se glasi: »V času epidemije bolezni Covid-19 je pomen lokalno pridelane hrane še večji kot sicer. Občanke in občani Občine Ivančna Gorica smo srečni, da živimo v okolju, kjer zdravo hrano pridelujejo številne naše kmetije, sadjarji in čebelarji.«
\n
\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n
\nNamen vseslovenskega projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je prav spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Za letošnji zajtrk v vrtcu je med priskrbel čebelar Aljaž Kutnar, maslo in mleko kmetija Kotar, jabolka kmetija Glas, kruh pa so spekle kuharice iz Vrtca Ivančna Gorica.
\n\n\n\n\n\n\n\n
\n
\n
\nTradicionalni slovenski zajtrk tudi v Vrtcu Pod Lipo\n
\nObiskali pa smo tudi prvo starostno skupino koncesijskega vrtca Vrtec Pod Lipo, ki je svoja vrata odprl konec avgusta letos na Mrzlem Polju. Slednje je z obiskom presenetil tudi lokalni čebelar.
\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n

'

Oglejte si tudi