Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Ta veseli dan kulture - 3. december 2022

Spoštovani ljubitelji kulture,

veseli nas, da se lahko letos po »koronskem« premoru zopet srečamo na dogodku v počastitev Tega veselega dne kulture, ki že tradicionalno poteka pod pokroviteljstvom župana Občine Ivančna Gorica, gospoda Dušana Strnada. Na dan odprtih vrat slovenske kulture vas v sklopu 21. Festivala Stična vabimo na kulturno-družabni dogodek v organizaciji Občine Ivančna Gorica, Kulturnega društva Stična in ZKD občine Ivančna Gorica.

Ta veseli dan kulture se bo zgodil v soboto, 3. decembra 2022,

ob 19.00 v dvorani Kulturnega doma Stična.

V triu bodo zazvenela Sozvočja Slovenije. Izvrstni ustvarjalci se predstavljajo s programom, ki je aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.

Vrhunski glasbeniki, Gregor Volk, Janez Dovč in Goran Krmac, ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb se nam bodo predstavili v zanimivi kombinaciji, ki nam bo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah, v najnovejših skladbah pa lahko slišimo uglasbljeno poezijo slovenskih pesnic in pesnikov.

Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, avtorska pesem je “vzmet duha”, ki to raznolikost povezuje. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje.

Sledila bo manjša pogostitev, kjer bo priložnost za sproščeno druženje. Vstopnine ni, je pa potrebno vstopnice rezervirati na elektronskem naslovu info@kd-sticna.si.  Vstopnice torej rezervirate, potem pa jih prevzamete pol ure pred dogodkom na blagajni v Kulturnem domu Stična. Rezervacije sprejemamo do zasedbe mest.

Vljudno vabljeni! 

Oglejte si tudi