Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
12°C
SRE.
21°C
12°C
Oceni objavo

S prižigom sveč smo se že enajstič poklonili žrtvam prometnih nesreč

Tretja nedelja v novembru je že vrsto let zaznamovana Svetovnemu dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč. Dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah, pa tudi njihovim bližnjim, prijateljem, sodelavcem in znancem. Letošnji svetovni dan je potekal pod sloganom Če bi ceste spregovorile in podsloganom: Prispevajmo svoj delež k izboljšanju varnosti v cestnem prometu.

V Sloveniji aktivnosti organizira Zavod Varna pot, projektu pa se že enajsto leto zaporedoma pridružujemo tudi v občini Ivančna Gorica. Člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica so tako tudi letos organizirali spominski prižig sveč, ki je potekal v soboto, 17. novembra v večernih urah, v krožišču v Ivančni Gorici.

Prižigu so se poleg članov ZŠAM pridružili tudi župan Dušan Strnad, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica Marjan Balant, policista Policijske postaje Grosuplje Damijan Mišigoj in Igor Mahnič, člani Gold Wing kluba Dolenjska, predstavnik Društva ljubiteljev starodobnih vozil Škofljica in nekateri občani.

Oglejte si tudi