Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Rokometaši SVIŠ-a korakajo proti prvi ligi

Že naslov pove, da se rokometaši Rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica spogledujejo proti ponovni uvrstitvi v prvo slovensko rokometno ligo. Z zmago na večnim lokalnim derbijem proti grosupeljskim rokometašem, so primat v 1. B rokometni ligi le še potrdili. Pred zasledovalci imajo velikih in težko ulovljivih pet točk prednosti.

Tudi tokratni dolenjski »El clasico« je do zadnjega kotička napolnil športno dvorano Osnovne šole Stična. Varovanci trenerja SVIŠ-a Aleksandra Polaka, ki poraza ne poznajo že vse od petega kroga, so se zavedali, da zmaga na derbiju vsekakor ne bo mačji kašelj. Dvoboj se je za ivanško moštvo začel odlično, potem ko so po dveh zgrešenih strelih gostov že v 5. minuti povedli s 4:1. Prednost so domači narekovali tudi v nadaljevanju, pa vendarle so Grosupeljčani (vodi jih nekdanji ivanški trenerski dvojec Potočnik – Aksentijevič) po nekaj napakah domačinov, v 16. minuti znižali zaostanek na -2 (8:6). Kasneje so Ivančani vodstvo malce povišali na +4 (11:7). Obe ekipi sta v nadaljevanju prikazovali odličen dvoboj. Prva polovica tekme se je končala z rezultatom 13:9.

Prvih nekaj minut drugega polčasa so številni rokometni navdušenci videli igro »gol za gol«. V 39. minuti pa so imeli gostje izjemno priložnost, ko so imeli kar dva igralca več. A te izjemno ponujene priložnosti niso izkoristili, zato so igralci SVIŠ-a bolje izkoristili teh nekaj minut in povišali prednost na 17:12. V 46. minuti je prednost ivanških rokometašev narasla že na +6 (21:15). Domači so do konca tekme zamenjali nekaj nosilcev igre in mirno pripeljali tekmo do konca ter tako slavili s 27:21.

»Mislim, da smo zasluženo osvojili dve točki. Igrali smo dobro, nismo blesteli, bila je nekoliko živčna tekma, kar pa je za lokalne derbije značilno. Tekmo smo ves čas imeli pod kontrolo, se je pa ekipa Grosuplja pokazala kot zelo borbeno. Predvsem me veseli odziv gledalcev, ki so dobesedno napolnili ivanško dvorano, za kar se jim zahvaljujem. Naj bo tako naprej vse tekme, mi pa jim obljubljamo zmage in 1. ligo«, je za spletno stran občine povedal kapetan domače ekipe Simon Stopar, ki je bil z dvanajstimi zadetki daleč najboljši strelec tekme in bil izbran za igralca tekme.

Pri Grosupeljčanih je bil najučinkovitejši Janez Grum, ki je osemkrat zatresel ivanška vrata.

Foto: Boštjan Vidrajz; Video: Lojze Grčman, Rokometastično

Oglejte si tudi