Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Spremenjena prometna signalizacija križišča Peščenik

V teh dneh je občina za večjo varnost udeležencev v prometu v križišču na Peščeniku postavila vertikalno prometno signalizacijo. Spremenjena je prometna signalizacija v križišču in sicer iz dosedanjega križišča enakovrednih cest, se je režim spremenil v sistem prednostnih cest. Prav tako se je izvedla horizontalna spremljajoča signalizacija. 


Novi režim v križišču je naslednji: Prednostna cesta je regionalna cesta RIII-646, ki poteka od Višnje Gore preko Peščenika, proti deponiji komunalnih odpadkov Stehan in naprej proti Grosuplju. Na tej cesti so postavljeni prometni znaki, ki označujejo, da je to prednostna cesta in njen potek. Predhodno so na primerni razdalji postavljeni znaki, ki opozarjajo voznika, da se bliža križišču s stransko cesto. Tak sistem znakov je postavljen v smeri iz Stehana proti Višnji Gori in v nasprotni smeri. 

 

Lokalna (občinska) cesta Polževo – Kriška vas – Peščenik, ki se sedaj priključuje na regionalno cesto RIII-646, je signalizirana z znakom STOP in z opozorilnim znakom 50m preje, da se približuješ križišču s prednostno cesto. Prav tako je z znakom odvzem prednosti signalizirana lokalna cesta, ki gre od Peščenika proti Loki in naprej proti Žalni. 

V praksi so udeleženci v prometu že do sedaj večinoma vozili tako kot je sedaj označeno tudi s prometno signalizacijo, se je pa vseeno kdaj pa kdaj našel voznik, ki je uveljavljal svojo prednost po svoje.

 

Tekst in foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi