Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
7°C
-2°C
JUTRI
6°C
-3°C
Deli
598

Priznanja Civilne zaščite posamezniku in društvu iz občine Ivančna Gorica

V torek, 6. marca 2018, je v dvorani Jakličevega doma v Dobrepolju potekala osrednja regijska prireditev ob dnevu Civilne zaščite. Na prireditvi so podelili priznanja posameznikom in organizacijam za njihov prispevek pri reševanju ob naravnih in drugih nesrečah ter sodelovanje na področju zaščite, reševanja in pomoči. Med prejemniki sta bila tudi lokalni podjetnik in gasilsko društvo iz občine Ivančna Gorica.
Za ljubljansko regijo je bilo na svečanosti podeljenih 59 bronastih, 19 srebrnih in 9 zlatih priznanj ter 9 plaket Civilne zaščite. Priznanja sta dobitnikom podelila poveljnik Civilne zaščite za ljubljansko regijo Matjaž Godec in namestnica poveljnika ljubljanske regije Elza Majcen.

Bronasti znak Civilne zaščite, ki se podeljuje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči, je iz naše občine prejel podjetnik Milan Pušljar iz Škrjanč. Slednji je vse od ustanovitve občine Ivančna Gorica sestavni del civilne zaščite za tehnično reševanje.
Srebni znak Civilne zaščite se podeljuje za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami. Za 110-letnico delovanja ga je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Ambrus.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil mag. Stanislav Lotrič iz Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Zbrane je uvodoma pozdravil in nagovoril župan Občine Dobrepolje, Janez Pavlin.
Milanu Pušljarju in gasilcem Ambrusa ob osvojenem priznanju izrekajo čestitke tudi župan Dušan Strnad s sodelavci in štab Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!