Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Prijetno druženje ob ogledu zadnjega dela serije Reka ljubezni

Minuli petek se je na televizijskih ekranih še zadnjič zavrtela priljubljena televizijska nadaljevanka Reka ljubezni. Izjemno prisrčen ambient pod milim nebom so pripravili na Slakovi domačiji v Znojilah pri Krki, kjer so se zbrali glavni akterji serije, celotna produkcijska ekipa, vaščani in ostali gostje.

Še pred začetkom predvajanja sklepnega 300. dela serije je na dvorišču osrednje lokacije snemanja na Slakovi domačiji zbrane nagovoril programski direktor Pro Plusa Branko Čakarmiš. Povedal je, da se serija Reka ljubezni zaključuje, njena zgodba pa bo tekla še naprej v spominih gledalcev in krajanov krške doline. Ob tej priložnosti se je krajanom in krajevni skupnosti zahvalil za vso podporo in gostoljubnost. Prav tako se je s spominsko plaketo zahvalil Občini Ivančna Gorica, ki je po besedah Čakarmiša ena izmed redkih občin, kjer roka in beseda veljata. Posebno zahvalo je prejel še »dobri duh serije« predsednik Turističnega društva Krka, Slavko Pajntar – Pinki.

Navdušenje nad serijo Reke ljubezni je izrazil tudi podžupan Tomaž Smole, saj je Krka po seriji še bolj prepoznana in z njo tudi občina Ivančna Gorica. V spomin in zahvalo za izredne dosežke pri promociji krške doline in ivanške občine je programskemu direktorju izročil županov spominski kovanec Prijetno domače.

»V vseh teh letih je Reka ljubezni na Krko prinesla tudi reko ljudi«, je povedal predsednik krškega turističnega društva »Pinki«, ki se je igralcem zahvalil s priložnostnim darilom, poimenovanim »krškim oskarjem«. Dobrodošlico so zbranim zaželeli še predsednik Krajevne skupnosti Krke Jože Mišmaš, predsednik Kulturnega društva Krka Jože Kozinc ter lastnik in gostitelj petkove zaključne prireditve na Slakovi domačiji Jože Bregar. Povedal je, da so se na domačiji kmalu po začetku serije začeli zbirati tudi ekološki kmetje iz krške doline in ustanovili Združenje ekoloških kmetij Eko ljubezen. Vse je usmerjeno v ohranjanje narave in pristnost na vseh področjih. Za obiskovalce krške doline pripravijo Slakov šmorn na voljo pa je priložnostna razstava na temo »Od zrnja do kruha«. »To je vsekakor ena pozitivnih posledic oziroma zgodb Reke ljubezni na Krki«, je še dodal Bregar.

Da se je serija snemala ravno v osrčju reke Krke je velika zasluga režiserja Nejca Levstika. Povedal je, da se je vse začelo že leta 2016 z ogledom lokacij. Ob pogledu na prekrasno pokrajino so z ekipo hitro našli zanimiv vikend na samem, ki je v seriji postal Penzion Božič, hiša akademskega slikarja in častnega občana Franceta Slane je postala utrdba Bojana Medveda. Hitro so našli tudi hiško Mojce Vesel, osrednje in najpomembnejše hiše, pa kar ni bilo na spregled. »Šele en mesec pred snemanjem sem odkril Slakovo domačijo, ko sem zavil v zanimivo vas Znojile. Ob pogledu na domačijo sem takoj začutil, da je to to in da tu živi tudi mizar. In res je bilo tako«, je zaključil Levstik. Po nagovoru je sledilo predvajanje zadnjega dela serije.

Kot zanimivost dodajmo, da je v zadnji epizodi pomembno vlogo odigral tudi župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad. Ljubezenska zgodba, ki se je v vseh štirih sezonah ves čas zapletala in zapletala, pa se je končala, kot je v navadi, s srečnim koncem.

Obiskovalci so zaključek serije pospremili z ogromnim aplavzom. Druženje z igralci in produkcijsko ekipo pa se je ob domači glasbi, kozarčku rujnega, slakovem šmornu in domačih dobrot nadaljevalo še dolgo v noč.

»Ljubezen ostaja, reka teče dalje«

Oglejte si tudi