Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
1°C
Deli
495

Pričetek gradnje kanalizacije v Žabjeku pri Višnji Gori

Občina Ivančna Gorica je v naselju Žabjek pri Višnji Gori začela z izgradnjo kanalizacijskega omrežja in obnovo obstoječega vodovodnega omrežja. Izvajalec del je Javno komunalno podjetje Grosuplje s podizvajalcem Komunalne gradnje Grosuplje. Gradnja bo predvidoma trajala do konca meseca novembra 2017, v času gradnje pa bo nekoliko moten promet v naselju.
V sredo, 4. 10. 2017, se je gradnja v Žabjeku, ki leži tik ob avtocestnem kraku Ljubljana – Novo mesto, v dolžini cca 450 metrov, tudi uradno začela. Izvajalec del je z deli pričel pri farni cerkvi sv. Tilna in na Poti v Kosco. Začetna dela si je ogledal tudi župan Dušan Strnad, ki je izvajalcem zaželel čim manj zapletov pri sami gradnji.
Zgrajen kanalizacijski sistem za odvod komunalnih odpadnih vod se bo navezal na obstoječo kanalizacijo Višnja Gora in nato na povezovalni kanal Višnja Gora – Ivančna Gorica, vse do centralne čistilne naprave v Ivančni Gorici.
Vrednost investicije znaša nekaj manj kot 360.000 evrov.

Več informacij o gradnji, postopkih priključitve na javno kanalizacijsko omrežje in ureditvi hišnih priključkov, si lahko preberete na povezavi Javnega komunalnega podjetja Grosuplje: Povezava.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!