Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Potek gradnje nadvoza čez železniško progo pri Malem Hudem

Poleg zahodne obvoznice je v polnem teku tudi izgradnja nadvoza čez železniško progo pri Malem Hudem, ki že kaže svojo končno podobo umestitve v prostor. Po besedah vodje gradbišča iz novomeškega podjetja CGP, je izvedena podporna konstrukcija – piloti, pilotne grede, stebri in krajni oporniki.

Na lokaciji od krožišča Malo Hudo se v tem trenutku izvaja opaž prekladne konstrukcije za I. fazo betoniranja. Na strani iz industrijske cone pa poteka nasipavanje in utrjevanje ter humuziranje brežin nasipa do krajnega opornika.

Nadvoz se bo po izgradnji navezal na Stantetovo ulico v industrijski coni. Promet se bo nadaljeval po obstoječi cesti do križišča pri trgovskima centroma (Hofer in Spar), kjer bo vzpostavljeno novo krožišče za hitrejši pretok prometa pri vključitvi na avtocesto.

Z izgradnjo zahodne obvoznice in nadvoza čez železniško progo Občina Ivančna Gorica želi razbremeniti tovorni in osebni promet in s tem tudi nivojski železniški prehod v samem občinskem središču kraja Ivančna Gorica.

Oglejte si tudi